VolleyMasters prolongeren Blackligthvolleybaltitel

Nieuwkoop – Vele handen maken licht werk, dat geldt ook voor de opbouw van het jaarlijkse Blacklightvolleybaltoernooi in sporthal de Steupel. Op vrijdagavond werd al een start gemaakt zodat de velden er bij aanvang van het toernooi op zaterdagavond keurig bij staan. Veel kunnen de bezoekers daar echter niet van zien, er wordt immers gespeeld in het donker. De speciale blacklightlampen zorgen voor een lichtpuntje, en dat is wel zo prettig voor de dertig deelnemende teams.

Blacklightvolleybaltitel 2017- wb

Net als voorgaande edities stroomden de aanmeldingen al snel binnen bij de Evenementen Commissie van Volleybalverenging Waterlanders. “De meest gekke en leuke teamnamen kwamen voorbij op de mail. Het is zo ontzettend leuk om te zien dat teams er echt werk van maken”, zo geeft Lotte vanachter haar wedstrijdleidingstafel aan. De wedstrijdleiding heeft het er maar druk mee. Het is een komen en gaan van teams die snel even de einduitslag doorgeven en weer teruglopen naar het veld voordat de zoemer afgaat. Hét signaal voor de start van de wedstrijd, die ieder twintig minuten duurt.

Dit jaar werd zowel van de kleine- als de grote sportzaal gebruik gemaakt. In de kleine zaal streden tien prestatieteams om de grote wisselbeker. In de grote zaal speelden de recreatieteams voor een kleinere variant van de beker. Heel even was het nog onzeker of de toernooiwinnaars van vorig jaar, de VolleyMasters, de wisselbeker weer meer terug naar Nieuwkoop namen. Achteraf gezien bleek het speurwerk thuis naar de beker niet nodig. De winnaars van vorig jaar konden ook deze editie op hun naam noteren en mogen daarom de beker weer een jaartje thuis op de schouw zetten. Het team met spelers gehuld in witte badjassen kreeg de prijs voor de leukste outfit.

Auteur: Marieke van der Hulst