Volop zomerweer na fris weekend

Na het weekend wordt het zonniger en warmer. Vanaf woensdag wordt het met uitzondering van de kustgebieden 25-30 graden. Volgens de nieuwste berekeningen kan het dit weekend op grote schaal tropisch worden!

Maandag knapt het weerbeeld op. In de kustprovincies is het vrij zonnig en droog zomerweer. In het binnenland begint de dag grijs en in het oosten is kans op een lichte bui. In de middag is het overal droog en heeft het binnenland een mix van zon en stapelwolken. Bij een matige noordenwind wordt het 18 graden op de Wadden, 20 aan de westkust en 21-23 landinwaarts. Dit zijn normale temperaturen voor eind juni.

Dinsdag wordt een prachtige dag. De zon schijnt flink en in het binnenland ontstaan een paar vriendelijke stapelwolkjes. Het blijft overal droog. De wind waait uit het noorden en daardoor blijft de temperatuur vooral in de noordelijke kustgebieden achter. Het wordt 19 graden op Schiermonnikoog en 22 in de noordelijke provincies en op de westelijke stranden. In het binnenland wordt het een stuk warmer met 24-26 graden. In Eindhoven zou het zelfs 27 graden kunnen worden! 

Woensdag tot en met vrijdag krijgen we te maken met een hogedrukgebied boven Scandinavië. Daardoor draait de wind naar een noordoostelijke richting. Droge en warme lucht stroomt ons land binnen. Het is volop zomerweer met hoge temperaturen. Het wordt 21-24 graden op de Wadden, circa 25 op de westelijke stranden en 26-29 graden in het binnenland. In delen van Brabant, Limburg en Gelderland zou het donderdag en vrijdag zelfs tropisch warm kunnen worden met ruim 30 graden!

De nieuwste weermodellen komen voor het weekend met nóg hogere temperaturen op de proppen. Op grote schaal kan het tropisch warm worden. Tegelijkertijd wordt de verwachting onzekerder, dus de temperatuur kan ook gelijk blijven of wat lager uitvallen. De kans is groot dat juni extreem droog eindigt, want voorlopig wordt geen neerslag verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook

Auteur: Weeronline
Artikel bron: www.weeronline.nl
Foto bron: www.weeronline.nl