VON Televisie: GKSK

De ondernemersclub van Raameer gaat geld uitgeven om een pilot te maken voor een televisieserie.

Rekel

Zoals ik het begrijp gaat het vooral om de promotie van het platvissendorp.

Ik neem aan dat het geld dan ook uit de portemonnee van die ondernemers komt. De plassen, de huizen op Zuidhoek, de smederijen, het turfsteken en ik wed dat die stomme otter ook in beeld mag komen.

Over de andere kernen zal het wel niet gaan.

Ik denk dat we de televisieserie Goede Kernen, Slechte Kernen moeten gaan noemen. Dan vragen we Theo Agterof voor de regie bij de Koeten en Platvissen.

Als ook de andere kernen er bij mogen, hebben we lokale regisseurs nodig. In Nieuwveen bijvoorbeeld Leen Mur. In Langeraar zie ik Leon Zoet wel als regisseur en in Ter Aar kan Lyna Kant dat wel doen.

In GKSK komt natuurlijk als eerste het gedonder bij de oude Rabobank van Nieuwveen aan bod. Waarom zegt de VON (ondernemersclub) dat er geen winkel in die voormalige bank moet komen? Of wordt het misschien een Polenhotel?

Wat heeft de VON er voor baat bij om de wethouder te vertellen dat men geen voorstander van een winkel op die plek? Enfin, intriges en achterklap. Heerlijk!

Dat wordt vast een spannende serie, want ik zie in uitzending 2 het Land van Koppen al opdoemen en in deel 3 wordt de miljoenen kostende Noordse Buurt een kijkcijferhit.

Rekel