Voor TAVV is het over en uit!

Leusden – Na de 1-4 thuisnederlaag verleden week in Ter Aar tegen het sterke Roda ’46 gaf niemand nog een stuiver voor TAVV. Het betere Roda’46 liet gedurende het gehele duel blijken dat er voor het keurkorps van coach Niels Slottje ook in Leusden niets te halen viel: 2-0.

TAVV Logo klein

De eerste tien minuten vlogen de Ter Aarse formatie uit de startblokken en forceerde het binnen één minuut twee corners. Die leverden weliswaar niets op, maar toch had men haar visitekaartje afgegeven. De meegereisde supporters gingen er daarom maar eens goed voorzitten, maar de Ter Aarse storm was al na tien minuten gestild.

Dat was mede de verdienste van Roda ’46, dat onder leiding van aanvoerder en centrale verdediger Wesly van Ojen nimmer in paniek raakte. Na een dikke twintig minuten nam Roda ’46 het heft in handen en was het duel gespeeld. De uitblinkende Jamal Lachkar strooide met passes en steekballen of het een lieve lust was, het leverde Roda vier dotten van kansen op, Edwin Pieterse bleek niet te verschalken.

Na de rust was het binnen het kwartier gedaan, Anass Akharouid werd helemaal vrij gespeeld, de middenvelder schonk Daan Banning de goal: 1-0. Dezelfde Anass Akharouid schoot een kwartiertje voor tijd, met een droge knal in de rechter benedenhoek, de eindstand op het scorebord: 2-0. Daarna moest men nog een kwartier wachten op het verlossende eindsignaal van referee Dam, die deed dat exact na negentig minuten.

Niels Slottje en zijn mannen kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen, nacompetitie was het streven en die prijs werd knap binnengesleept. Aankomend seizoen speelt men weer in de tweede klasse, de kans bestaat nog steeds dat men dan onder andere Nieuwkoop en ARC treft. Affiches om op voorhand van te smullen, maar zover is het echter nog (lang) niet!

Auteur: Adrie van Lith