Voorbeschouwing Zondagvoetbal 28 oktober

Waar de een euforisch van het veld liep met de borst vooruit keek de ander richting de bodem. Een wereld van verschil bijvoorbeeld met twee weken geleden toen alles precies andersom was. Maar juist dat gegeven maakt de sport zo boeiend. Het kan week tot week verschillen en gelukkig is het allemaal niet zo voorspelbaar. En toch gaan wij weer een poging die kant op wagen met de volgende wedstrijden in het vooruitzicht:

Altior – RVC Reeuwijk (2C)

De promovendus uit de derde klasse en de degradant uit de eerste klasse. Vorig jaar was het eigenlijk ondenkbaar dat deze twee ploegen elkaar dit jaar zouden treffen. De thuisploeg lijkt de boel op de rit te hebben en dat in tegenstelling tot de bezoekers van vanmiddag. Máár een waarschuwing vooraf: RVC Reeuwijk heeft het tot nu toe moeten doen met de tweede garnituur (overigens met respect gesproken) en de breedte van de selectie is hiermee bepaald. Niet goed genoeg dus. Altior heeft ook een smalle kern, maar het lijkt er steeds meer op dat men elkaar gemakkelijker vindt, de juiste keuzes worden gemaakt en de sfeer in de groep uitstekend is. Tel daarbij op het halen van punten en de cirkel is rond. De oranjehemden kunnen RVC Reeuwijk nog dieper in de put spelen en de eigen ingenomen positie in de middenmoot verstevigen. Winst in eigen huis is eigenlijk een must. De kern vaste supporters ziet ook dat er iets moois ontstaat. Misschien niet zo mooi als vorig jaar, maar op een treetje hoger is dat tóch een prettige bijkomstigheid.

Het complete programma:

 Altior  RVC ’33
 RKSV DOSR  Teylingen
 Foreholte  SV ROAC
 KDO  HVV
 HVV Laakkwartier  Stompwijk ’92
 VV ONA  GDA
 TAC ’90  ESTO

 

Nicolaas Boys – DIOS (3A)

De groenzwarten krijgen een uur langer de tijd om zich te prepareren voor een moeilijke opgave. Zij zitten niet in de beste fase van het seizoen en moeten zo snel mogelijk uit die vormdip komen. Dat kun je dan het beste maar doen tegen ploegen die boven jou staan. Die beginnen altijd als favoriet aan een wedstrijd, ondanks dat men uit speelt in dit geval. De Vennepers slopen eigenlijk kousevoetend en geruisloos mee met Altior richting de derde klasse vanuit de vierde klasse, maar misten vorig jaar de slag. Nu staat de ploeg er prima voor met slechts één nederlaag en vier winstpartijen. Wat opvalt is het forse aantal tegendoelpunten (10) Dat betekent dat de verdediging niet solide lijkt te ogen. Nicolaas Boys lijkt dat beter in balans te hebben, ook al heeft het bij hen nog niet tot het gewenste resultaat geleid. En een resultaat moet er wél geboekt worden, want we kruipen richting de eerste helft van de eerste helft. Na veertien wedstrijden volgt er een herindeling. Nog altijd is die top zes in het vizier, maar er zullen potten gebroken moeten gaan worden..

Het complete programma:

 FC Aalsmeer  VV SJZ
 Alphen  Graaf Willem II/VAC
 SV Bernardus  SV WVC
 MMO  RKDES
 Nicolaas Boys  SV DIOS
 Van Nispen  SV Warmunda
 Sporting Leiden  ASC

 

Meer over: