Voorbeschouwing Zondagvoetbal 14 oktober

Na vorig weekend op reis te zijn geweest in het bloemrijke gebied binnen de regio (Sassenheim en Aalsmeer) hebben zowel Altior als Nicolaas Boys dit weekend een wedstrijd op het eigen complex op het menu staan. Andere overeenkomst is dat de teams de punten hard nodig hebben, zij het wel met verschillende belangen hierin. Hieronder gaan we wat dieper op deze uitspraak in:

Altior – Stompwijk ’92 (2C)

Het wil maar niet vlotten qua punten met de Langeraarders. Opnieuw grepen zij naast een gelijkspel en dat was zeker mogelijk tegen Teylingen. Maar zwakkere fases in een wedstrijd, afgewisseld met sterkere momenten, daarop word je in de tweede klasse afgerekend. Vorig seizoen kwamen de oranjezwarten er nog mee weg, maar dit jaar blijkt dus van niet. Hoe sterk is de mentale weerbaarheid van de selecao van Manfred van den Bosch? Er komt een mooie test aan in de vorm van Stompwijk ’92. Daarmee wil het tot nu toe ook niet echt vlotten in de competitie, getuige dat ene schamele puntje na drie wedstrijden. Altior zal er dan ook van af minuut één vol moeten opklappen en de tegenstander geen enkele illusie moeten geven dat er ook maar iets te halen valt. Als zij dit collectief kunnen opbrengen passeren zij de Stompwijkers en verschaffen zichzelf daarmee wellicht lucht én zelfvertrouwen. Voetballen kunnen ze daar wel, nu nog gaan geloven dat dit ook gekoppeld kan worden aan resultaat.

Nicolaas Boys – Van Nispen (3A)

Twee prima overwinningen op rij zorgt voor het nodige zelfvertrouwen bij de supporters van Vak-N en de verdere achterban van de Nieuwveense club. AVV Alphen en F.C. Aalsmeer werden de laatste twee weken overlopen door het team van Dijar Kasim en zaak is om dit nu een vervolg te gaan geven. De tegenstander uit De Zilk is met twee gelijke spelen en één overwinning nog ongeslagen. Betekent dit dat zij een stugge ploeg hebben óf zijn de bollenstrekers nog niet echt getest? De Nieuwveners hebben één puntje meer dan Van Nispen en willen dit gat gaan vergroten naar vier. Met WVC en Bernardus wordt de derde plaats gedeeld en aangezien het programma van deze twee ploegen er op papier gunstiger uitzien móét de volle winst worden gehaald. Bernardus speelt thuis tegen AVV Alphen en WVC gaat op bezoek bij Voorschoten ’97. Maar ja, theorie en praktijk. Vaak een wereld van verschil. Winst is het enige wat telt. Hoe maakt niet uit, ook al zal de oefenmeester daar wellicht anders over denken.

Meer over: