Voorbeschouwingen vierde klasse

Nieuwkoop – In de vierde klasse kenden NSV ’46 en Aarlanderveen een prima start, Sportief ging in en tegen Gouda onderuit.

Voorbeschouwing AAR-NSV-SPO 600x375

NSV ’46 hield verleden week in Moerkapelle geen spaan heel van de plaatselijke gelijknamige trots, met 1-4 waren de Noordenaren nog heel mild voor de ploeg van John de Vries. Na de blamerende degradatie van vorig jaar uit de derde klasse doet dit de Noordense supporter weer goed.

Zondag ontvangt het thuis een van de titelkandidaten Gouda, dat haar eerste duel met 3-1 winnend afsloot tegen Sportief. Op voorhand een fraai affiche omdat de winnaar zo goed als zeker mee gaat draaien in de top vier, die conclusie kan je dan bijna al trekken en dat na twee gespeelde wedstrijden. We gaan er natuurlijk vanuit dat dat om kwart voor vijf  NSV ’46 zal zijn.

Aarlanderveen won in en tegen Kamerik nipt, maar de punten waren daarmee wel binnen: 1-2. De versterkte formatie van voorzitter Leo de Jong en coach Arjen Linstra wil dit jaar eindelijk eens in het linker rijtje eindigen en stiekem hopen beiden op een prijs.

Zaterdag ontvangt men in Aarlanderveen Bergambacht dat verleden week Rijnstreek met een 4-3  nederlaag naar huis stuurde. Daar ligt natuurlijk geen mens van wakker dus ook Aarlanderveen niet. Als men de zaak niet onderschat, in dit stadium ligt gemakzucht op de loer, blijven de drie punten in Aarlanderveen. Het zou een droomstart betekenen!

Sportief kende een valse start, maar van Gouda verliezen kan iedereen gebeuren, geen enkele reden om daar wakker van te liggen. In dat duel creëerden beide ploegen heel veel kansen, waarvan Sportief er slechts één wist te benutten, op dat gebied ging Gouda daar veel efficiënter mee om: 3-1

Zaak voor coach Chris Snatersen en zijn mannen om de kansen tegen het op bezoek komende Alphia wél te benutten, om gelijk niet al te ver achterop te geraken is het absoluut noodzakelijk dat de punten in het Woerdense Verlaat blijven.  Aan de instelling zal het niet liggen, de trainingsopkomst is hoog en de wedstrijdmentaliteit uitstekend. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om de drie punten in huis te houden.