Voorbeschouwingen zaterdag (2)

Nieuwkoop –  TAVV is momenteel de smaakmaker van onze regio, de ploeg van coach Niels Slottje speelt bij vlagen sprankelend voetbal, maar heeft dat niet altijd in driepunters weten te vertalen.

Voorbeschouwing TAVV-SVZ-SVN verkleind

Desondanks staat de ploeg op een fraaie tweede plaats, maar deelt men die wel met vijf ploegen, om maar even aan te geven hoezeer de ploegen aan elkaar gewaagd zijn.  Koploper DHSC spinde er garen bij, die ploeg staat inmiddels al vijf punten los van de achtervolgers.  Morgen treft TAVV in Amersfoort Nieuwland dat zes punten bij elkaar heeft gesprokkeld.

In deze tweede klasse bedraagt  het verschil tussen de nummer twee en de nummer laatst slechts vijf punten, duidelijk dat de ploegen die morgen winnen een enorme stap maken. TAVV lijkt op papier ten opzichte van Nieuwland de betere, hopelijk gaat de ploeg zich zelf nu eens belonen.

Nieuwkoop speelde tot nu toe twee keer thuis en beiden gingen tegen bepaald geen hoogvliegers, Schoonhoven en Floreant, verloren. De drie uitwedstrijden tegen Siveo ’60, LSVV ’70 en Linschoten werden in winst omgezet. Morgen ontvangt men thuis Koudekerk en moeten de eerste punten maar eens op eigen bodem behaald gaan worden, een zware opgave, maar zeker geen onmogelijke.

Zevenhoven verkeert duidelijk in zwaar weer, verleden week kreeg men van koploper Lugdunum met 0-4 een pak slaag, terwijl de verwachtingen na de winst bij WDS hoog gespannen waren.  Morgen kan men een enorme stap in de goede richting zetten als men in Linschoten van de gelijknamige club weet te winnen.  Vooralsnog staat men samen met Schoonhoven op een directe degradatie plaats, is de weg weliswaar nog (heel) lang, maar toch.

Linschoten heeft slecht één puntje meer, voor Zevenhoven is het motto: “erop en erover”, als dat lukt wacht de week erop Nieuwkoop thuis, nu al een affiche om naar uitte kijken, maar uiteraard eerst Linschoten, dat is al moeilijk genoeg!

Auteur: Adrie van Lith