Voorbeschouwingen zaterdag (2)

Nieuwkoop – In de tweede en derde klasse staan er heel interessante duels op het programma, voor alle drie regio verenigingen staat er na vier gespeelde wedstrijden al veel op het spel.

Voorbeschouwing TAVV-SVZ-SVN verkleind

TAVV ontvangt thuis Loosdrecht, beiden staan, samen met CSW uit Wilnis op een keurige,   gedeelde,  derde  plaats.  Na pakweg vijf wedstrijden kan het kaf al van het koren worden gescheiden, hopelijk zit TAVV dan aan de goede kant van de schifting. TAVV verloor alleen van nummer twee CJVV, in een doelpuntrijk duel werd het in Ter Aar 3-4.

Tegenstander Loosdrecht verloor eveneens één keer en ook al in een doelpuntrijk duel, uit bij Nieuwland werd het 6-4.  Afgaande op de doelpunten en het doelsaldo neig je naar 2-2 of 3-3, maar daar zal Niels Slottje geen genoegen mee nemen. Op voorhand wil de coach het goede spel van de laatste weken in punten vertaald zien en  gaan hij en zijn mannen voor de hele buit!

Zevenhoven bleef verleden week eindelijk eens aan de voordelige kant van de score, in Waarder versloeg men WDS met liefst 1-4. Een mooie opsteker voor coach Marcel Valk en zijn team, die dat natuurlijk een goed gevolg willen gaan geven. Dat zal a.s. zaterdag echter een heel zware opgave gaan worden als koploper Lugdunum op bezoek komt.

De Leidse formatie won drie van de vier duels, het speelde alleen tegen Koudekerk met 1-1 gelijk en dat team mogen we gerust tot de titelkandidaten rekenen.  Valk heeft tijd nodig om een bijna geheel nieuw team neer te zetten, maar heeft wel de mazzel dat Koen Aartman, Frank Koelewijn en Roland Verlaan een schat aan ervaring meebrengen, de “nieuwelingen” kunnen zich daar mooi aan optrekken. Lukt dat ook zaterdag, ligt een volgende verrassing in het verschiet.

Ook Nieuwkoop deed het uitstekend, anders dan de uitslag doet vermoeden had men verleden week geen kind aan Siveo ’60, in Zegveld boekte men een 1-2 overwinning. Dat was ook nodig, de nederlagen tegen Floreant en Schoonhoven, beiden onnodig, kwamen hard aan. De derde klasse is nu eenmaal in de verste verte niet te vergelijken met de vierde klasse, nu moeten de mouwen elke week 90 minuten lang worden opgestroopt en dat is even wennen.

Zaterdag treft men in Nieuwkoop LSVV dat weliswaar maar vijf punten heeft, maar dat wel vier geduchte tegenstanders trof. Tegen Perkouw en BSC speelde men gelijk, men won van CVC Reeuwijk en verloor alleen van Koudekerk. Een fikse krachtmeting staat Nieuwkoop te wachten  met als inzet een (fraaie) positie in het linker rijtje.

Auteur: Adrie van Lith