Voorbeschouwingen zondag

Nieuwveen  / Ter Aar –  Nicolaas Boys is, in tegenstelling tot vorig seizoen, de competitie uitstekend begonnen. Na vijf wedstrijden vinden de Boys zich terug op tweede plaats, qua verliespunten staat het zelfs bovenaan!

Voorbeschouwing Nic Boys-Altior verkleind

De huidige koploper, SJZ uit Zoeterwoude, brengt morgen een bezoek in Nieuwveen.  SJZ staat al jaren bekend om haar verzorgd voetbal en daarmee geeft het tegenstanders ook ruimte om in dat spel mee te gaan.  Dan moet je dat technisch natuurlijk wel op kunnen brengen, een mooie graadmeter voor coach Ludo Pistorius hoe ver zijn ploeg op dat gebied nu echt is.

Vooralsnog is handhaven de eerste prioriteit voor de Nieuwveners, men wil absoluut niet meer in een verfoeilijke nacompetitie  terechtkomen. Weet men morgen een goed resultaat neer te zetten tegen SJZ, en een gelijkspel is dat al, gaat het dit jaar in Nieuwveen wel snor komen.

Over Altior is genoeg gezegd en geschreven, na de dramatische competitiestart, vier wedstrijden verloren en slechts één gewonnen, kijken we nu alleen nog naar voren. Morgen speelt de formatie van trainer Jan Wouters in Leiden tegen Roodenburg, dat evenals Altior slechts drie punten heeft behaald.

De verdediging van Roodenburg oogt niet sterk gezien de 32 tegengoals na vijf duels, daar staat tegenover dat de aanval met tien doelpunten het gewoon heel goed doet! Met die wetenschap zal Wouters zijn ploeg ongetwijfeld wat behoudend laten spelen, kansen komen er toch wel. In dit stadium is het niet meer belangrijk op welke wijze er gewonnen gaat worden, die drie punten moeten gewoon mee terug naar Langeraar. Winst geeft vertrouwen en dat is nu doelstelling één!

Auteur: Adrie van Lith