Voorbeschouwingen zondag

Nieuwkoop – In de derde klasse kent Nicolaas Boys een bliksemstart, daarentegen stelt Altior menigeen danig teleur.

Voorbeschouwing Nic Boys-Altior verkleind

Verleden jaar stond het Nicolaas Boys van Ludo Pistorius na vier gespeelde wedstrijden nog op nul punten, nu hebben de coach en het team er al negen verzameld. Daarmee gaat het notabene,  gezamenlijk met Alphen en Rijnland, na vier wedstrijden zelfs brutaal aan de leiding. Misschien iets te hoog gegrepen, maar   daar maalt natuurlijk niemand om in Nieuwveen.

Zondag reist men af naar Zoeterwoude waar men het technisch sterke SJZ treft. Een mooi moment voor Pistorius om eens te kijken waar zijn team nu echt staat. Vorige week speelde zijn ploeg vooral de eerste helft naar behoren, de tweede helft was het allemaal een stuk minder. “Toen drukte Stompwijk ons terug op eigen helft en waren we veel te onrustig aan de bal. Ik ben verschrikkelijk blij met de mooie start, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet!, aldus de coach.

Altior daarentegen stelt zichzelf en haar fans verschrikkelijk teleur. De formatie uit Langeraar heeft na vier wedstrijden drie schamele puntjes en dat is voor een team met zoveel potentie natuurlijk veel te weinig. De enige punten werden notabene behaald tegen het toen nog ongeslagen Floreant van trainer Henry Egberts. De Boskoopse formatie kreeg twee weken geleden in Langeraar een pak slaag: 4-1

Zondag ontvangt Altior in eigen huis Taurus, de formatie uit Delft heeft inmiddels zeven punten bij elkaar gesprokkeld en nestelt zich bij een zege op Altior stevig in het linker rijtje. Dat zal coach Jan Wouters natuurlijk ten koste van alles willen voorkomen. Hij zal zijn mannen deze week ongetwijfeld op scherp hebben gezet en daar gaat Taurus het slachtoffer van worden!

 

Auteur: Adrie van Lith