Voorbeschouwingen zondagvoetbal

Nieuwveen / Ter Aar – Verleden week kende Nicolaas Boys een heerlijke start, Altior viel eerlijk gezegd zwaar tegen.

Voorbeschouwing Nic Boys-Altior verkleind

Nicolaas Boys begon vorig jaar slecht aan de competitie, liep bijna het gehele seizoen achter de feiten aan, maar wist in de slotfase het vege lijf alsnog te redden. Datzelfde gold ook voor ASC uit Oegstgeest, dat tot op de laatste wedstrijddag tegen degradatie vocht, maar ook derde klasser wist te blijven.

Afgelopen zondag troffen beide elkaar in Nieuwveen en wist de ploeg van coach Ludo Pistorius in een doelpuntrijk duel de punten thuis te houden: 4-3. Na een 3-1 voorsprong bij rust, verdween die weelde na de thee al heel snel: 3-3. Een fantastische goal van Michiel van ’t Kruis zorgde echter voor grote opluchting.

Zondag speelt Nicolaas Boys uit bij Warmunda dat met dezelfde cijfers Stompwijk in eigen huis versloeg. Een remise lijkt dan ook een logische gedachte, toch hopen we stiekem op een volgende driepunter, dat zou een droomstart voor de Nieuwveners  betekenen!

Altior kende zoals gezegd een valse start, in Den Haag verloor men met 2-0 van SVH en dat voelde aan als een zeer koude douche. Desondanks geen enkele reden om in de piepzak te gaan zitten, tijd om er bij stil te staan is er trouwens toch  niet, a.s. zondag wacht in Langeraar  ASW uit Waddinxveen.

Die tegenstander komt precies op tijd, Altior kan de tegenvaller direct weer recht zetten.  ASW won met 5-0 van GOL Sport en mag zeker tot één van de favorieten voor de titel worden gerekend.  Bij winst praat niemand meer over de verliespartij van verleden week! Winnen is noodzakelijk anders raakt men in een vroeg stadium al (te) ver achterop.