Voorjaar vieren in Bezoekerscentrum

Nieuwkoopse Plassen – Het wordt langzaam voorjaar; dieren komen uit hun winterslaap, vogels keren terug van hun winterverblijf, de eerste bloemen gaan bloeien en het zonnetje komt tevoorschijn. Op en rondom de Nieuwkoopse Plassen is van alles te beleven in de krokusvakantie.

Eendenjong, foto NM/Thea Bezemer

Uitgelicht: fotografieworkshop voor kinderen
Iedere vakantie organiseert Natuurmonumenten tal van leuke activiteiten, waaronder een middag speciaal over het onderwerp natuurfotografie voor kinderen van 9 jaar en ouder. Op zaterdagmiddag 17 februari leer je eerst de theorie van het fotograferen. Daarna gaan we met een boot de Nieuwkoopse Plassen op om alle kennis toe te passen. De fotoworkshop op de Nieuwkoopse Plassen wordt begeleid door natuurfotograaf Quiniver Tuinder (17 jaar). Hij schreef samen met zijn schoolvriend Frederiko het doe-boek Natuurfotografie voor kinderen.
Verveel je niet
Naast de fotoworkshop is er in de krokusvakantie van alles te doen op en rondom de Nieuwkoopse Plassen. Speur mee naar muizenbotjes door de braakballen van uilen uit te pluizen (woensdag 28 feb). Of maak met de boot van de boswachters een ijskoude winterbikkeltocht (zondag 18 feb en zondag 25 feb) op de Nieuwkoopse Plassen.
Trek er op uit
Zelf op pad gaan? Dat kan natuurlijk ook! Maak bijvoorbeeld een prachtige wandeling door Lusthof de Haeck! De bomen van het vochtige bos zijn begroeid met mossen in allerlei kleuren en vormen en worden bewoond door buizerd, roodborst en winterkoning. Je ontdekt hier misschien wel de eerste sneeuwklokjes en narcissen… In het lusthof is op vrijdagavond 2 maart een volle maanwandeling voor iedereen van 12 jaar en ouder (vooraf aanmelden).
Meer informatie over data, tijden en tarieven op www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop