Voorlichting bevolkingsonderzoek darmkanker

Regio – In het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden is woensdag 15 maart van 19.15 tot 21.15 uur een voorlichtingsbijeenkomst over het bevolkingsonderzoek darmkanker.

stock-bevolkingsonderzoek-darmkanker

Medisch specialist Koen Kessels geeft uitleg over het bevolkingsonderzoek en er is aansluitend een rondleiding op de scopiekamers.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst geeft Koen Kessels, maag-, darm-, en leverarts,

een korte presentatie over het bevolkingsonderzoek darmkanker en is er de gelegenheid om vragen te stellen. Aansluitend krijgt u een kijkje achter de schermen in de endoscopiekamers. Hier vinden dagelijks darmonderzoeken plaats. De Grote Zaal is open vanaf 19.15 uur, de presentatie start om 19.30 uur.

Aanmelden

De voorlichtingsavond is gratis. Aanmelden kan via www.zuwehofpoort.nl of telefonisch bij de informatiebalie: T 0348 -427446 (maandag t/m vrijdag 9.00 tot 16.00 uur).

Darmkanker

Volgens het RIVM is darmkanker de meest voorkomende vorm van kanker. In Nederland kregen in 2015 maar liefst 15.550 mensen darmkanker en overleden er 5.200 mensen aan deze ziekte. Hiermee staat darmkanker op de tweede plaats van kankersoorten waaraan mensen in Nederland overlijden. Darmkanker geeft vaak pas in een laat stadium klachten. Daarom is vroege opsporing zo belangrijk. Hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe meer kans er is op genezing.