Voortvarend aan de slag met Hartveilig wonen

Nieuwkoop – Niet alleen de gemeente vindt het belangrijk dat al haar inwoners ‘Hartveilig’ wonen. Ook inwoners zelf zetten zich hier graag voor in.

Hart Veilig

Woensdag 12 april kwam de werkgroep ‘Hartveilig wonen’ voor het eerst bij elkaar. De groep enthousiaste vrijwilligers uit alle delen van de gemeente ging voortvarend aan de slag. Zo inventariseren zij momenteel alle aanwezige AED’s in de gemeente. Daarnaast benaderen zij de eigenaren van deze AED’s, om te kijken of de AED in aanmerking komt voor een buitenkast.

Een AED in een buitenkast is 24 uur per dag bereikbaar. Bij een reanimatie kan deze AED worden ingezet en daarmee levens redden. De gemeenteraad heeft twintig buitenkasten beschikbaar gesteld. Deze kasten worden verspreid over de gemeente geplaatst. Bent u in het bezit van een AED en bent u nog niet benaderd door onze werkgroep? Dan kunt u ook zelf uw AED aanmelden via telefoonnummer 088-6254200 of via de mail: m.bosscher@hartveiligwonen.nl. Bent u in het bezit van een erkende reanimatie/AED-training of bent u bereid deze te volgen? Registreer uzelf dan via www.hartveiligWonen.nl als vrijwilliger. Veel EHBO verenigingen in de gemeente ontwikkelen momenteel een speciale AED training. Wilt u weten of de EHBO vereniging bij u in de buurt zo’n training aanbied? Kijk op de website of neem contact op met de EHBO vereniging bij u in de buurt.

EHBO vereniging

– Noorden: www.ehbonoorden.nl
– Ter Aar: www.ehboteraar.nl
– De Meije-Zegveld: www.ehbo-demeije-zegveld.nl
– Nieuwkoop: ehbonieuwkoop@live.nl
– Nieuwveen: secretaris@ehbo-nieuwveen.nl
– ST. Christoffel Langeraar: gbvanbeekum@planet.nl

De AED cursus wordt in veel gevallen door u zorgverzekeraar (deels) vergoed! Meer weten over Hartveilig Wonen? Kijk dan op www.hartveiligwonen.nl.