Vrij normaal herfstweer

Regio – Het blijft nat en ietwat guur herfstweer. Naarmate de week vordert, wordt het iets rustiger, maar het volgende weekend lijkt ook weer aardig nat te worden.

wolken1

Vandaag trekt nog steeds een aantal buien over het land. De meeste buien zijn opnieuw voor de kustprovincies. Tussen de buien door is er veel ruimte voor de zon. In de loop van de middag wordt het aantal buien geleidelijk lager. Het wordt 8 graden in Zuid-Limburg tot 10 graden in de kustgebieden. De wind waait uit het noorden tot noordwesten en is aanvankelijk aan zee nog krachtig, 6 Bft. In de loop van de middag neemt de wind in kracht af.

Vanavond en in de nacht naar dinsdag is het in de kustgebieden wisselend bewolkt met vooral in de nacht weer een enkele bui. In het binnenland zijn er brede opklaringen en zakt het kwik richting het vriespunt. In de kustgebieden wordt het niet kouder dan 3-5 graden.

Dinsdag is er veel bewolking en vooral in het noorden kan een klein beetje regen vallen. In de zuidelijke helft van het land blijft het waarschijnlijk droog en is af en toe de zon te zien. Het wordt circa 10 graden bij een matige, aan zee soms vrij krachtige, (zuid)westenwind.

Ook woensdag wordt een overwegend bewolkte dag. Wel blijft het op de meeste plaatsen droog en wordt het met 10-12 graden iets warmer dan de komende dagen.

Ook donderdag en vrijdag is het waarschijnlijk vrij rustig herfstweer.

Volgend weekend neemt de neerslagkans sterk toe. Daarbij wordt het weer iets kouder, maar met maxima rond 8 graden ligt de middagtemperatuur op een vrij normale waarde voor de tweede helft van november.

Bron: weeronline