Warm en kans op onweer

Regio – Komende dagen is het drukkend warm met 25-30 graden en kans op onweersbuien. Aan de kust is het minder warm door wind van zee.

Vandaag, maandag, komen in de ochtend verspreid over het land enkele wolkenvelden voor. Het is overwegend droog en in de loop van de ochtend gaat de zon op steeds meer plaatsen schijnen. Zodra de zon is doorgebroken schiet de temperatuur omhoog. In de middag wordt het in het binnenland 28-29 graden en in het zuidoosten en oosten kan het met 30 graden tropisch warm worden. In de kustprovincies wordt het 25 tot 28 graden. In de kustgebieden wordt de wind aanlandig en is het in de middag 18-21 graden en aan zee is het nog wat koeler.
Er zijn zonnige perioden met wat sluierbewolking. Er ontstaan stapelwolken en deze kunnen geleidelijk uitgroeien tot enkele onweersbuien.
Dinsdag trekken in de ochtend wolkenvelden over het zuiden en westen en vooral in Zeeland is kans op een paar buien. In het noorden, midden en oosten schijnt regelmatig de zon en is het droog. In de middag kunnen verspreid over het land enkele buien ontstaan. In het binnenland is de buienkans groter en kunnen we onweer verwachten. Er zijn zonnige perioden, maar zodra de buien ontstaan raakt het op steeds meer plaatsen bewolkt en is het broeierig warm.
In het binnenland wordt het 25 tot 29 graden. Dicht bij de kust is het 20 tot 24 graden. Er staat een zwakke matige noordoostenwind. Op de Wadden staat iets meer wind. In de namiddag wordt het wind in het westen noordelijk en daalt de temperatuur aan de kust enkele graden. In de avond kunnen verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien voorkomen.
Woensdag draait de wind op veel plaatsen naar een westelijke richting. In de westelijke Randstad, Zeeland en Noord-Holland wordt het met 21 tot 24 graden minder warm. Verder landinwaarts wordt het met 25-26 graden warmer en in het oosten kan het 28 graden worden. Er zijn wolkenvelden met in de ochtend lokaal een bui. In de middag zijn er zonnige perioden en vooral in het binnenland buien met kans op onweer.
De dagen daarna daalt de temperatuur een paar graden. In het binnenland kan het met 25 tot 27 graden nog zomers warm worden. Wolkenvelden worden afgewisseld met zonnige perioden en er kunnen enkele buien ontstaan. In het oosten en zuidoosten kan af en toe onweer ontstaan.
Bron: weeronline