Warm welkom Dobruska-gasten

Nieuwkoop – Een flinke delegatie Nieuwkopers onder aanvoering van burgemeester Buijserd heeft donderdag een delegatie uit Dobruska (Tsjechië) ontvangen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Groepsfoto naast het gemeentehuis

In het gemeentehuis te Nieuwveen werden onthaald: De heer en mevrouw Lžičař (burgemeester); de heer Sadovskẏ en partner (locoburgemeester); Mevrouw Tereza Tupcova (ambtenaar); Mevrouw Petra Zdanska (leerkracht); de heer Ondrej Grosaft (tolk) en zes Tsjechische kinderen (4 meisjes en 2 jongens). Verder waren er van Nieuwkoopse zijde: begeleiders, raadsleden, leden van het college, leden van de Vereniging Vriendschapsband en Mrs. Lenka Dimunová, plaatsvervangend hoofd van de Tsjechische ambassade.

Tijdens een gezellige bijeenkomst werd verteld over de gemeente Nieuwkoop en hoe het programma er de komende dagen uitziet. Na het maken van een groepsfoto genoot het gezelschap van een lunch om daarna met het middagprogramma te starten. (o.a. bezoek Ruygeborg, Aeresteijnschool en kampeerhoeve Straathof in Leimuiden)

Vrijdag is er uitwisseling van informatie over woningbouw, recreatie en dorpsraden. Ook de kermis en beddenrace in Langeraar worden niet overgeslagen.

Zaterdag wordt met name in de kern Nieuwkoop getoerd: De Rank, Regthuys, Varen met Blauw Jantje en Watergeus.

Zondag vertrekt het volwassen gezelschap en blijven de kinderen nog een paar dagen. En de ambtenaar (Tereza Tupcova) blijft 3 weken voor een uitwisseling met een Nieuwkoopse collega.