Warme nazomer

Regio – Vandaag is het volop nazomerweer met veel zon en maxima op de meeste plaatsen van 25 graden of meer. In het weekend volgen een paar buien, maar met een beetje geluk vallen ze precies in de nacht van zaterdag naar zondag.

Vandaag wordt een prima nazomerdag. Er is wat meer bewolking dan vandaag en morgen, maar er is voldoende ruimte voor de zon. Er staat een matige zuidwestenwind en het wordt 22 graden in het westen tot lokaal nog 25 in het zuidoosten.

Zaterdag nadert vanuit het westen een storing. De dag start zonnig en met een zuidenwind wordt warme lucht aangevoerd. Het wordt 23-26 graden met de hoogste maxima in Limburg. In de loop van de dag neemt vanuit het westen de bewolking toe, maar waarschijnlijk blijft het tot in de avond droog. In de nacht naar zondag trekken enkele buien over het land.

Zondag start bewolkt en met lokaal wat regen. Met een beetje geluk is het al snel weer overal droog en breekt vanuit het westen de zon goed door. Met maxima rond 22 graden is het minder warm dan zaterdag, maar wel nog altijd een paar graden warmer dan normaal in deze tijd van het jaar.

Voor volgende week mogen we opnieuw prima nazomerweer verwachten. Het is droog, er is veel ruimte voor de zon en er is een vrij grote kans dat de temperatuur weer oploopt tot circa 25 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen