Waterlanders hard onderuit

Nieuwkoop – Een wedstrijd verliezen deed het eerste herenteam van Volleybalvereniging Waterlanders dit seizoen nog niet zo veel.

161218-waterlanders-hard-onderuit-wb

Op zaterdag 17 december werd aan het discutabele lijstje met twee verliespartijen een wedstrijd toegevoegd. In eigen huis werd met 0-4 (24-26, 22-25, 23-25, en 23-25) verloren van Vives Heren 1. Vives uit IJsselstein klimt dankzij de overwinning naar de nummer één plek op de ranglijst van de derde divisie.

Zoals gebruikelijk stelde de Nieuwkoopse stadionspeaker John Kwakkenbos alle teams voor aan het publiek in sporthal de Steupel. Voor de gelegenheid hadden de bezoekers op de tribune ruimschoots gehoor gegeven aan de oproep om ditmaal stipt een kwartier voor vijf uur aanwezig te zijn. In de vijftien minuten voorafgaand aan de wedstrijd pakte Kwakkenbos voorlopig voor de laatste keer de microfoon. “Per 1 januari kan ik terecht bij mijn nieuwe werkgever, ik ben dan ook op zaterdag aan het werk en kan dan helaas niet meer als spreekstalmeester optreden”, aldus Kwakkenbos.

John verstaat zijn vak
In de afgelopen anderhalf jaar probeerde Waterlanders met de speaker een prachtige ambiance neer te zetten in de ‘Steupel-arena’. Voor de vereniging is het best een domper, zo geeft Marieke van der Hulst namens Waterlanders aan. “John is werkelijk waar een geweldige speaker, echt een man die het vak verstaat. Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd verzamelde we de input bij alle teams. John praatte het kwartiertje aan elkaar en benoemde de opmerkelijke wetenswaardigheden. We vinden het heel erg jammer dat John ermee stopt, maar zijn nieuwe baan gunnen we hem ook echt enorm.”

Een passend einde werd Kwakkenbos helaas niet gegund. De mannen van Waterlanders, die volgens Kwakkenbos ‘een mooi plekje in zijn hart hebben’, nodigden hem na afloop direct alweer uit voor de volgende wedstrijd. Want afzwaaien met 0-4 verlies, dat kan natuurlijk niet. Kwakkenbos beloofde er bij te zijn, niet als speaker maar genietend vanaf een plekje op de tribune.

Winterstop
De Nieuwkoopse dames wonnen zaterdag 17 december in eigen huis met 4-0 (25-8, 25-15, 25-19 en 25-20) van Jupiter Dames 1. De Nieuwkoopse dames gaan met een goed gevoel de winterstop in. Op vrijdagavond 6 januari speelt Waterlanders tegen Leython Dames 2 in Leiderdorp. De heren hebben nog een week langer rust. Zij mogen vrijdagavond 13 januari in Nieuwegein spelen tegen telecombinatie/NVC Heren 2.

Auteur: Marieke van der Hulst