Waterlanders heren genieten van de ruimte én de overwinning

Nieuwkoop – De Nieuwkoopse volleyballers van Waterlanders hadden zaterdag 1 oktober in eigen speelhal alle ruimte. Waar normaliter op een thuisspeeldag beide eerste teams naast elkaar spelen, had de volleybalbond ditmaal bij de indeling een foutje gemaakt. De teams begonnen weliswaar beide om vijf uur met de wedstrijd, maar niet naast elkaar. De heren in Nieuwkoop en de dames uit in Voorburg. Vier punten bleven er uiteindelijk in Nieuwkoop, Waterlanders won met 3-1 (25-17, 20-25, 25-19 en 25-22) van telecombinatie/NVC Heren 2.

waterlanders-1-oktober-2016

De ruimte beviel de mannen van de Nieuwkoopse trainer en coach Carlos Pereira da Silva wel. “Dit zouden we eigenlijk vaker moeten doen”, sprak diagonaal Erik Siebers na afloop. Voor de gelegenheid werd er gespeeld op centercourt, met extra tribunes rondom het veld. Het publiek dat in ruime getalen aanwezig was werd bovendien getrakteerd op een gezond banaantje. Een knipoog naar de samenwerking met de hoofdsponsor van de vereniging Jumbo Nieuwkoop.

Rake schoten
Het spelen op centercourt gaf de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een extra dimensie. “Een mooie aftrap van hopelijk een prachtig seizoen”. Pereira da Silva sprak na afloop over een goede eerste set. “We waren goed en fel begonnen. Er was een goede afstemming tussen spelverdeler Erik Siebers en de aanvallers”. In de tweede set viel diagonaal Sven Spruijt geblesseerd uit, hij heeft de wedstrijd verder vanaf de reservebank moeten aanschouwen. Er moest aan Nieuwkoopse kant dus wat gewisseld worden in de opstelling. Siebers nam de diagonaalpositie over en vuurde enkele rake schoten af op de tegenstander uit Nieuwegein. Dit tot groot genoegen van het publiek. In de vierde set wist NVC een redelijke voorsprong op te bouwen. Dankzij het nieuwe wisselbeleid kon Pereira da Silva iedereen gebruiken waar nodig. “Hierdoor konden wij ondanks de achterstand het maximaal haalbare binnenslepen. Het team belang staat daarmee voorop”.

Eerste overwinning in promotieklasse
De Nieuwkoopse dames boekten in de promotieklasse de eerste overwinning van het seizoen. In Voorburg werd met 1-3 (25-17, 19-25, 16-25 en 20-25) gewonnen van VV Haaglanden Dames 1. “De eerste set begonnen we onrustig met een matige pass. De aanvalsters kwamen moeilijk tot scoren”, sprak Denise Kempenaar na afloop. Steeds beter kwamen de dames uit Nieuwkoop in hun spel, de daaropvolgende sets werden met ruime cijfers gewonnen.

Zaterdag 8 oktober spelen beide eerste teams in eigen hal weer vertrouwd naast elkaar. De dames spelen dan tegen het tweede team van VV Haaglanden en de heren ontvangen Servia Heren 1 uit Vianen.

Auteur: Marieke van der Hulst