Waterlanders laat punt liggen

Nieuwkoop – Het Nieuwkoopse Waterlanders kreeg zaterdag 29 oktober de nummer laatst van de competitie op bezoek. Op voorhand leek het voor de Nieuwkopers af te stevenen op een ruime overwinning. Toch liet Waterlanders de mannen uit Zevenhuizen met één punt huiswaarts keren en werd het 3-1 (25-22, 25-15, 25-18 en 27-29). “We hebben de laatste set onnodig verloren. Ondanks de overwinning gaf het toch een zure bijsmaak”, zo sprak de Nieuwkoopse coach Carlos Pereira da Silva na afloop.

dames-1-seizoen-2016-2017-wb

In het nieuw gestoken
De Nieuwkoopse volleybalvereniging is door kledingsponsor Intersport Twinsport in het nieuw gestoken. Er zitten geen gaten meer in de shirtnummering. Alles staat weer op volgorde, oplopend tot nummer tien. Stadionspeaker John Kwakkenbos merkte dit bij aanvang van de wedstrijd dan ook feilloos op en stond nog even nadrukkelijk stil bij de nummer tien. “Van nummer één naar nummer tien, het zal vast niet onder doen aan je kwaliteiten, Big Points Eddie (alias Edwin van ’t Wout).”

Genadeklap
De eerste drie sets wist het team van Pereira da Silva vrij eenvoudig te winnen. De voorsprong liep iedere set steeds al snel op. Nesselande kon soms wel een paar punten dichterbij komen, maar bij lange na niet voldoende om te winnen. Heel anders verliep dat in de vierde en laatste set van de wedstrijd. Waterlanders leek wat nonchalanter te gaan spelen, waardoor Nesselande knap dichterbij kwam. Met name de serviceserie van Nesselande aan het einde, leek de genadeklap voor Waterlanders.

Ondanks de krachtige sprongservice verzorgde passer-loper René van Essen en libero Maarten Wisman de passing uitstekend. Er werd knap verdedigd aan de kant van Nesselande waardoor het beslissende punt pas laat viel. In het voordeel van de mannen uit Zevenhuizen die daardoor toch een punt eruit wisten te slepen. “Het is tekenend voor het team, ze strijden altijd voor het maximaal haalbare. Dat geeft mij als trainer de energie en voldoening om deze jongens te trainen en te coachen”, aldus Pereira da Silva. Waterlanders speelt vrijdagavond 4 november uit in Leiderdorp tegen het eerste herenteam van Leython DC.

Debuut
De dames van Waterlanders wisten er zaterdag net geen setje uit te slepen. Er werd met 0-4 verloren van het tweede damesteam van Zovoc uit Zoetermeer. Waterlanders maakt dit seizoen haar debuut in de promotieklasse. De dames staan na vijf speelronden op plek acht op de ranglijst. Op zaterdag 5 november speelt Waterlanders uit in Rijswijk tegen het tweede team van Inter Rijswijk.

Auteur: Marieke van der Hulst