Waterlanders sluit geweldig seizoen af

Nieuwkoop – Zaterdag 22 april sloot de Nieuwkoopse volleybalvereniging Waterlanders in eigen huis het seizoen feestelijk af. Het programma startte in de middag met het spel ‘Wie is de Mol?’ voor alle mini’s en jeugdleden.

170423 verkleind

Om kwart voor vijf stroomde de Steupel-arena vol met supporters die naar de laatste wedstrijden van Dames- en Heren 1 kwamen kijken. Daarna kon het publiek zich begeven richting het Grand Café waar het barbecue-buffet werd geopend. Rond tien uur gingen de voetjes van de vloer en de handjes in de lucht en sloot DJ Menzoo een geweldige feestavond én volleybalseizoen af.

Voor de gelegenheid was de Nieuwkoopse stadionspeaker John Kwakkenbos aanwezig om in de vijftien minuten voorafgaand aan het eerste fluitsignaal de bezoekers te voorzien van de nodige spelersinformatie. Het sfeertje zat er al snel goed in, mede dankzij de klappers van drukwerksponsor Ecodrukkers die voor de bezoekers klaar lagen op de tribune. Daarop werd met treffende foto’s een ‘geweldig seizoen’ in beeld weergegeven.

Gladiator als coach
De Nieuwkoopse trainer en coach Carlos Pereira da Silva werd na het inspelen door zijn spelers in een heus gladiator kostuum gestoken. Na drie seizoenen neemt hij afscheid van een ‘fantastische groep gasten’ zoals hij zelf na afloop samenvatte. De laatste wedstrijd van het seizoen werd met een 3-1 (29-27, 25-21, 25-19 en 15-25) overwinning op Irene Heren 1 afgesloten. Waterlanders eindigt daardoor op de zevende plek op de ranglijst van de derde divisie. Handhaven is de tegenstander uit Bilthoven net niet gelukt, na afloop van de wedstrijd bleek dat zij zijn gedegradeerd.

Dames ook zevende
De dames van Waterlanders moesten het stellen zonder een aantal basisspeelsters maar konden rekenen op twee goede invalsters vanuit de lagere teams van de vereniging. De laatste wedstrijd van het seizoen werd door de Nieuwkoopse dames met 2-3 (16-25, 14-25, 28-26, 25-18 en 7-15) verloren van VCS uit Sassenheim. De dames van Waterlanders waren al veilig en zijn geëindigd op de zevende plek in de promotieklasse.

Diep in de zee
Na afloop van de wedstrijden kon Waterlanders voorzitter Clemens van den Helder sinds tijden geen enkel team huldigen als kampioen. Het feest werd er echter niet minder op. Dames 5 had het Grand Café omgetoverd in een tropische onderwaterwereld. Alle teams hadden goed hun best gedaan en verschenen in een outfit die paste bij het thema ‘diep in de zee’. DJ Menzoo draaide een fantastische set met om het kwartier -dankzij een draai aan het muziekrat- een ander muziekthema. Alle duikers met flippers, bad eendjes, Minions, kwallen, piraten en strandgangers konden zich op de dansvloer heerlijk uitleven.

Auteur: Marieke van der Hulst