Waterlanders sluit seizoen af

Nieuwkoop – Zaterdag 14 april sloot de Nieuwkoopse volleybalvereniging Waterlanders in eigen huis het seizoen feestelijk af.

Het programma startte in de middag met een Escape-room voor alle mini’s en jeugdleden. Rond vijf uur stroomde de Steupel-arena vol met supporters die naar de laatste wedstrijden van Dames- en Heren 1 kwamen kijken. Het publiek begaf zich daarna naar een feestelijk versierd Grand Café de Steupel voor een eindfeest waarin het thema ‘andersom’ centraal stond.

Dames 1 van Waterlanders ontving het al gedegradeerde VTC Woerden Dames 3 op bezoek. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen wonnen de dames van Waterlanders vrij eenvoudig met 3-1. De heren van Waterlanders hadden het daarentegen een stuk moeilijker tegen de tegenstander die toevalligerwijs ook uit Woerden kwam. De heren verloren hun laatste thuiswedstrijd met 0-4 van VTC Woerden Heren 1 en moeten daardoor in de laatste speelronde nog even flink hun best doen om uit de gevarenzone te blijven. Als Waterlanders twee punten pakt in de laatste wedstrijd tegen Shot in Culemborg, dan worden nipt promotie/degradatie wedstrijden voorkomen.

Publiekswissel

Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg passer-loper René van Essen nog een publiekswissel. Hij neemt na dit seizoen afscheid als speler van Waterlanders Heren 1 en zal zijn volleybal carrière verder vervolgen op het zand.

Huldiging kampioenen

Na afloop van de wedstrijden kon Waterlanders voorzitter Clemens van den Helder de nodige vrijwilligers bedanken en maar liefst drie kampioensteams huldigen. De kampioenen zullen later hun kampioenshirts ontvangen. “We hopen dat we nog één team extra op het shirt kunnen vastleggen. Dames 3 speelt mogelijk aanstaande vrijdagavond 20 april thuis hun kampioenswedstrijd.”

Tropische Kerstmannen

De feestorganisatie was dit keer in handen van Dames 5. Zij kwamen met het idee om de avond ‘andersom’ te laten plaatsvinden. Bij binnenkomst werden alle teams dus al bedankt voor hun aanwezigheid en het stampotten-buffet werd gestart met het toetje. Alle teams hadden hun uiterste best gedaan om een passende outfit te vinden bij het feestthema. Zo waren de spelers van Heren 1 verkleed als tropische Kerstmannen, verscheen kampioensteam Dames 4 als rode lantaarndrager, ging Dames 3 als barpersoneel verkleed en kwam Meisjes A als voetballers met mannelijke coach naar het feest. De prijs voor de slechtste (andersom) outfit ging naar Heren 1. Zij mogen daarom volgend jaar de feestavond organiseren en het thema bedenken. De mannen hebben nog precies een jaar de tijd om daar een feestelijke invulling aan te geven.