Waterlanders wint van koploper

Nieuwkoop – El Clásico, zo kondigde de Nieuwkoopse stadionspeaker de wedstrijd op zaterdag 3 december in sporthal de Steupel aan. Geen klassieker tussen twee Spaanse voetbalverenigingen, maar een strijd tussen de nummer één en drie op de ranglijst van de derde divisie.

161203-waterlanders-wint-van-koploper-wb

Het Nieuwkoopse Waterlanders ontving de koploper uit Voorschoten op bezoek. Waterlanders was gebrand op een overwinning, zeker nadat in de wedstrijd ervoor ook van de nummer twee werd gewonnen. Waterlanders won de strijd met 3-2 (23-25, 25-20, 20-25, 25-18 en 15-13) van Gemini-Kangeroes. “Ze hebben eigenlijk net een set te veel gepakt”, sprak passer-loper Rolf Karlsson na afloop.

Mediteren op yogamatjes
Dat de mannen van Waterlanders wel in zijn voor een geintje, werd voor de wedstrijd maar weer eens bevestigd. Ongeacht of nu de koploper op bezoek komt, een moment van meditatie op heuse yogamatjes werd kort voor het inspelen ingelast. De Nieuwkopers was ter oren gekomen dat de volleyballers uit Voorschoten voor de wedstrijd met elkaar kort mediteren. Daarop werd de ‘yoga-tune’ ingezet, de matjes uitgerold en sprak coach Carlos Pereira da Silva enkele woorden richting zijn spelers in kleermakerszit. Na het moment van bezinning ging de volumeknop van de muziekinstallatie op voluit en kon het inspelen beginnen.

Erop én erover
De eerste set werd door de Nieuwkopers net aan verloren. Er zat meer in voor de spelers van Pereira da Silva, het beloofde een echte klassieker te worden. De coach; “In de tweede set werd de kleine achterstand weer snel ingehaald, we waren scherp. Erik Siebers bleef kanon kogels van ballen afvuren. In combinatie met een sterk blok behaalden we een ruime winst. De derde set lieten we door onze vingers glippen.” Het werd in de vierde set dus erop of eronder voor de Nieuwkopers. Het werd erop én erover. Passer-loper Tieme van den Haak wist goed het verschil te maken met rake klappen op de rechtdoor verdediging. De verdediging en blokkering van Gemini zat er goed bij, maar helaas voor de mannen uit Voorschoten met veel kets ballen die meters buiten de lijnen vielen.

Kolkende Steupel
In de vijfde set profiteerde Waterlanders van het thuisvoordeel. De volledige tribune ging er nog eens goed voor zitten en deed de Steupel kolken van fanatisme. Gemini liet zich echter niet kennen en vocht dapper terug met lange rally’s tot gevolg. Als eerste was Waterlanders bij de acht punten op het scorebord en werd er gewisseld van speelhelft. Een spannend slot volgde, Waterlanders maakte het af met rake klappen en een ijzersterkte verdediging van libero Maarten Wisman en passer-loper René van Essen die veelvuldig voor de passing werd ingebracht. De genadeklap kwam van Erik Siebers, het laatste punt van de wedstrijd werd op zijn naam genoteerd. “Geweldig dat we hebben gewonnen. Tegen zulke teams presteren we het om te winnen, we laten het liggen tegen de kleintjes. En kampioen word je tegen de kleintjes. Dus gaan we voor plan B; met bussen vol supporters richting de PD.”

Dames
De Nieuwkoopse dames lieten een set liggen tegen de nummer elf op de ranglijst. Zij ontvingen VV Utrecht op bezoek en wonnen overtuigend met 3-1 (25-18, 25-18, 25-17 en 24-26). Waterlanders Dames 1 staat na negen speelronden op de middelste plek op de ranglijst.

 

Auteur: Marieke van der Hulst