Week van Zorg en Welzijn

Regio – Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 tot en met 17 maart 2018 voert de grootste sector van Nederland campagne. Maarten vd Weijden zwemt ‘s nachts in Nieuwveen.

Tijdens deze week openen allerlei zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren en kan iedereen langskomen voor rondleidingen en leuke activiteiten. Ter promotie van de Week van Zorg en Welzijn wordt in de periode 3 – 7 maart bij ruim 4 miljoen Nederlandse huishoudens de informatieve huis-aan-huiskrant ‘Special Zorg en Welzijn’ verspreid. Andere onderdelen van de campagne zijn: tv-programma Heel Holland Zorgt (SBS6), radiocommercials, social media (acties), vlogger Thomas van Grinsven en een tourbus die tijdens de Week op bezoek gaat bij diverse middelbare scholen door het land (GSG Het Segment, Gouda) voor gastlessen en promotie van het nieuwe lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’.

Openingsactie Nieuwveen
Voor het tweede jaar op rij heeft Maarten van der Weijden zich als ambassadeur aan de WZW verbonden. Van zondagavond 11 maart tot en met maandagavond 12 maart verzorgt hij de kick-off van de Week van Zorg en Welzijn door in totaal in 14 zorgregio’s in Nederland een half uur te gaan zwemmen in een zwembad bij een zorg- of welzijnsorganisatie. Van Groningen tot Limburg, van Zeeland tot Utrecht, Maarten gaat overal langs! In de nacht van 11 op 12 maart (02.00 – 03.00 uur) is Maarten te gast in het zwembad van Ipse de Bruggen in Nieuwveen. In totaal is hij ruim 24 uur bezig met deze tocht; een mooie parallel met de zorg die ook 24/7 doorgaat.

Voor wie?

Buurtbewoners, scholieren, zij-instromers, herintreders, mensen uit de arbeidsreserve, familieleden, vrijwilligers, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden kunnen van 12 t/m 17 maart in het hart van zorg en welzijn kijken onder het motto ‘Maak kennis met kunde’.

Locaties en openingstijden

Op http://weekvanzorgenwelzijn.nl/vind je de deelnemende locaties en openingstijden uit heel Nederland.