Weer bewegen na een CVA? NeuroFitGym!

Nieuwkoop –  Naast de reguliere FysioSport en de FysioSport senioren heeft Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid in Nieuwkoop, ook sportgroepen voor mensen met een chronische ziekte of aandoening zoals de NeuroFitGym (NFG) groep.

bakker

Deze sportgroep, speciaal voor mensen na een Cerebrovasculaire Aandoening (CVA), draait iedere donderdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur, in sporthal de Steupel in Nieuwkoop.

De begeleiding van de NFG is in handen van Froukje van der Waerden (neuro-fysiotherapeut) en Mark de Vos (sportfysiotherapeut) en tijdens de training wordt er gewerkt aan de algemene fitheid, het evenwicht en het verbeteren van het lopen. De groep is bedoeld voor mensen met neurologische aandoeningen zoals een CVA, na herseninfarct of hersenbloeding, na een hersentrauma, Multiple Sclerose of de ziekte van Parkinson.

Het regelmatig in een groep sporten met lotgenoten is, naast de fysieke aspecten, een goede manier om te voorkomen dat patiënten in een isolement terecht komen. Door de gezelligheid en het onderlinge contact vermindert het gevoel van “er alleen voor te staan” hetgeen een positief effect heeft op eventueel aanwezige sombere gedachten.

Meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Bakker & De Vos. via tel. 0172-575261, per mail info@bakkerendevos.nl of loop gewoon even binnen op Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Uiteraard is het mogelijk om een keer vrijblijvend mee te doen met de groep. Vervolgens kan er gekozen worden uit een kwartaal-, halfjaar- of een jaarabonnement.