Weggewaaid

Regio – De meeste wind is weggewaaid, wat rest is nog een beetje winters weer. Wat winterse neerslag en lichte vorst is het beeld voor het komende weekend.

Vandaag, vrijdag, trekken enkele winterse buien over het land met natte sneeuw, hagel en lokaal onweer. Het wordt 4 graden in Groningen tot 6 in het zuiden en westen en dat is voor januari een vrij normale temperatuur. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden, afgewisseld met een beetje zon. De wind is meest matig, aan zee (vrij) krachtig, en waait uit het westen tot zuidwesten.

In de nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt met in de kustregio’s vaker buien dan in het binnenland. Bij buien is grote kans op winterse neerslag. De minimumtemperatuur varieert van -1 in het oosten tot +2 aan zee en zowel door de winterse buien als door bevriezing van natte wegdelen kan het plaatselijk glad worden.

Zaterdag wordt het opnieuw maximaal 4 graden in het noordoosten tot 6 in Zeeland. Het weerbeeld bestaat uit een mix van buien en opklaringen en de buien zijn soms winters met hagel of natte sneeuw. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig, aan zee soms vrij krachtig. In de nacht naar zondag gaat het op uitgebreide schaal licht vriezen en kan het glad worden.

Zondag waait er een zuidenwind. Op veel plaatsen start de dag droog, maar vanuit het zuidwesten volgt regen. Mogelijk valt in het noordoosten eerst natte sneeuw. Het wordt 3-4 graden in Groningen tot circa 8 graden in het zuiden en westen. De hoogste temperaturen van de dag worden waarschijnlijk pas in de avond bereikt.

Het vooruitzicht naar volgende week ziet er wisselvallig en zeer zacht uit. Vooral op woensdag en donderdag is de temperatuur hoog voor de tijd van het jaar met maxima van 10-13 graden. Daarna wordt het minder zacht en mogelijk droger.

Bron: weeronline