Wind en winterse buien

Regio – Komende dagen blijft het wisselvallig en in de nachten en ochtenden is kans op gladheid. Volgende week wordt het zachter.

wolken1

Vandaag, vrijdag, is er veel bewolking en vooral in de ochtend komen nog enkele winterse buien voor. In de middag is het op de meeste plaatsen droog met soms ruimte voor de zon. Aan het einde van de middag neemt in de kustprovincies de kans op een bui weer toe. Het wordt maximaal 4 graden in het noordoosten tot 6 graden in Zeeland. De wind is eerst matig en zuidelijk. In de loop van de middag wordt de wind zwak en veranderlijk van richting. Morgenavond steekt er aan zee een (vrij) krachtige noord(west)en wind op.

In de nacht naar zaterdag is kans op een winterse bui. Ook zijn er soms opklaringen en de minimumtemperatuur ligt landinwaarts rond het vriespunt. Zowel door winterse buien als door bevriezing van natte wegdelen kan het plaatselijk glad worden.

Zaterdag waait er een frisse noordwestenwind. De thermometer geeft in de middag waarden aan tussen 4 graden in het oosten en 7 aan zee, maar de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. Het weerbeeld bestaat uit enkele buien en slechts af en toe zon. Buien kunnen soms winterse neerslag bevatten.

Zondag zijn er minder buien dan zaterdag. Het wordt opnieuw 4-7 graden met de laagste waarden in het oosten. Hiermee is de temperatuur vrij normaal voor de tijd van het jaar. Aan het einde van de dag raakt het geheel bewolkt en volgt regen.

Maandag wordt een bewolkte dag met van tijd tot tijd regen. Met circa 8 graden is het aan de zachte kant. Na maandag is het een paar dagen overwegend droog. Eind volgende week neemt de kans op neerslag weer toe. Waarschijnlijk blijft het daarbij vrij zacht. De kans op koud en wisselvallig weer met neerslag in de vorm van sneeuw is slechts 5%.

Bron: weeronline