Wind houdt mooie ijsvloer tegen

Nieuwkoop – De wind lijkt grote spelbreker te zijn bij de vorming van een mooie ijsvloer op de Nieuwkoopse wateren. Toch is er een ijsbaan.

Iedereen kan het met eigen ogen zien: grote delen van grote wateroppervlakten liggen nog open. Ondanks de kou vriest het niet helemaal dicht. De stevige oostenwind is boosdoener.

Ook de besturen van de ijsbanen krijgen vragen of de ijsbaan al open gaat. Helaas ligt is dat niet niet het geval. Men hoopt dat het nog dicht vriest en dat er aan het einde van deze week nog schaatsplezier op de ijsbaan is.

Voor wat betreft de plassen is een zwembroek eerder een passende outfit, want alleen de randen zijn bevroren, de rest open.

IJsbaan bij Vosseburch

Vanaf morgen (dinsdag 27 februari) kunnen jonge schaatsliefhebbers wel terecht bij Manege Vosseburch. Vrijwilligers van SchaatsTrainingsGroep Ter Aar hebben inspanningen gepleegd om een mooie ijsbaan te realiseren op het beneden terrein van Manege De Vossebuch.

De jeugd van STG Ter Aar en de leden van De Vosseburch mogen op vertoon van hun schaatshelm of cap gratis schaatsen. Niet-leden betalen €1,= entree.