Winderig en guur

Regio – Het wordt vandaag een natte vrijdag. In het weekend wordt het gevoelig kouder met maxima rond 7 graden en is er een afwisseling van zon en buien. Die buien kunnen zelfs een winters tintje hebben.

wolken1

Vrijdagochtend is het grijs en valt op veel plaatsen regen. ‘s Middags bestaat het weerbeeld uit enkele buien afgewisseld met droge perioden. Vooral in de kustprovincies kan in de tweede helft van de middag de zon nog even doorbreken. Met een middagtemperatuur van 8 graden in het noorden tot 10 graden in Zuid-Limburg is het beduidend kouder dan vandaag. De wind waait vanuit het (zuid)westen en is overwegend matig, aan zee soms vrij krachtig.

Zaterdag start in het noorden op veel plaatsen droog en in het zuiden regenachtig. In het binnenland is het aanvankelijk nevelig met lokaal mist. In de loop van de dag trekken buien vanaf de Noordzee het land in. Bij deze buien is kans op hagel en een klap onweer. Tussen de buien door schijnt de zon. Het wordt maximaal 7 graden. De matige, aan zee (vrij) krachtige, (noord)westenwind, die in de loop van de middag opsteekt, maakt het guur.

Ook zondag hebben we een mix van buien en zonnige momenten. Tijdens buien is opnieuw kans op hagel en een klap onweer. Het aantal buien is in de kustprovincies waarschijnlijk hoger dan in de zuidoostelijke helft van het land. Het wordt 6 graden in het oosten tot 8 aan zee, maar de nadrukkelijk aanwezige westenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen rond of net boven het vriespunt.

Maandag verloopt onstuimig en nat met maxima rond 7 graden. De dagen daarna blijft het wisselvallig, maar wordt het wel wat rustiger. De maxima liggen eind van de week tussen 4 en 7 graden en in de nachten komt het landinwaarts tot lichte vorst. Neerslag kan een keer in winterse vorm vallen en er is kans op lokale gladheid.

Bron: weeronline