Winkeldieven aangehouden

Ter Aar – De politie heeft maandag 22 mei rond 17:30 uur winkeldieven aangehouden.

dieven

De auto van de winkeldieven (foto Facebook Politie Kaag en Braassem)

Om 17.20 uur kreeg de politie melding dat een man betrapt was tijdens het stelen van goederen uit het het Kruidvat. De man zou lopend weggegaan zijn. Collega’s zijn vanuit bureau Ter Aar meteen de straat op gegaan en al gauw zag één van de collega’s de verdachte lopen. De man ging er rennend vandoor en kon uiteindelijk op de Westkanaalweg aangehouden worden. Omdat de man weigerde mee te werken aan zijn aanhouding is hij met pepperspray onder controle gebracht.

Na de aanhouding bleek het te gaan om een 24-jarige man uit Georgië zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Bij het uitkijken van de beelden bij het Kruidvat bleek dat er nog twee mannen betrokken waren bij de diefstal. De collega’s hebben in Ter Aar op de fiets en motor gezocht naar de twee andere mannen.

Rond 18:40 uur zag een collega twee mannen lopen die voldeden aan het signalement. De mannen liepen op de Oostkanaalweg en toen ze de collega zagen renden zij weg via de Kerkweg naar de A. van Heusdenstraat. Op de P. van Schravendijkstraat is uiteindelijk een tweede verdachte aangehouden. Ook dit bleek een 24-jarige man uit Georgië te zijn. Ook deze man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

De derde verdachte is ontkomen. Wel werd later op het terrein van de Hubo nog de auto aangetroffen waar de mannen mee gekomen waren. Deze auto stond op naam van de 2e verdachte. In de auto lag de buit van de diefstal bij het Kruidvat. Verder werden er nog meer spullen aangetroffen die waarschijnlijk bij eerdere diefstallen buitgemaakt zijn.

De politie onderzoekt de zaak verder om ook de derde verdachte te achterhalen en de aangetroffen spullen terug te kunnen bezorgen bij de benadeelden.

De aangehouden verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris, daar zal beslist worden of de verdachten langer vast moeten blijven zitten.