Winst en verlies voor Waterlanders

Nieuwkoop – De volleybalsters van het Nieuwkoopse Waterlanders zijn het nieuwe seizoen meteen goed van start gegaan. De eerste wedstrijd werd op 23 september in eigen huis met 3-1 (26-28, 26-24, 25-23 en 25-13) gewonnen van VV Haaglanden.

Het lukte de heren van Waterlanders daarentegen niet om een set te pakken. Zij verloren met ruime cijfers (20-25, 20-25, 24-26 en 18-25) van de degradant uit de tweede divisie, V.C. Shot uit Culemborg. De spelers en het publiek in sporthal de Steupel werden voor de gelegenheid – de eerste thuiswedstrijd van het seizoen – door de hoofdsponsor van de vereniging getrakteerd op Jumbo bananen.

170924 - Winst en verlies voor Waterlanders tijdens eerste competitiewedstrijd - wb

De heren staan dit seizoen onder leiding een nieuwe coach. Niels de Nijs, oud-trainer van competitiegenoot Aspasia uit Koudekerk aan den Rijn, had na de zomerstop ruim vijf weken om zijn team klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd. De selectie werd aangevuld met twee spelers vanuit het tweede en wist Benjamin Vogel als nieuwe libero-speler aan te trekken. De vertrekkende libero Maarten Wisman werd tijdens de wedstrijd nog even in het zonnetje gezet door zijn oud-teamgenoten. Hij kreeg een attentie met een knipoog; een rugtasje, broodtrommel en vriendenboekje omdat hij in de avonduren een nieuwe studie gaat volgen.

De tegenstander uit Culemborg was geen onbekende voor Waterlanders. Twee seizoenen terug wist Waterlanders nog te verhinderen dat Shot kampioen werd. Via promotiewedstrijden promoveerde Shot uiteindelijk alsnog naar de tweede divisie en nu een seizoen later komen de teams elkaar weer tegen in de derde divisie.

In de nieuwe formatie werd gestart met de eerste set. Voor de gelegenheid speelde passer-loper Rolf Karlsson met rugnummer 30. Alweer een knipoog van het team, hij bereikte afgelopen week namelijk die respectievelijke leeftijd. De eerste set stond Waterlanders direct onder grote servicedruk. “Onze passlijn moet nog meer op elkaar ingespeeld raken. We hebben goed terug geknokt, maar zijn in de eindfase door verkeerde oplossingen en fouten afgehaakt voor de setwinst”, aldus de Nijs.

Pas in de derde set bleek Waterlanders meer in het spel te komen. “We hadden meer eigen servicedruk en goed aanvalsspel. De verdediging, waar wij veel op getraind hebben, stond steeds beter. Helaas hebben wij de drie mogelijkheden die wij hadden om het setpoint te verzilveren, onbenut gelaten.” In de vierde en laatste set leek het team op, er lukte niet veel meer. “Ons niveau is in fasen erg goed geweest, maar we zijn nog niet constant genoeg. Zeker tegen een degelijk en verzorgd spelende tegenstander als Shot breekt ons dat op.”

Zaterdag 30 september mogen de heren van Waterlanders het opnieuw proberen, ditmaal tegen Taurus Heren 3 in Houten. De dames hebben nog een extra weekje rust, zij spelen op zaterdag 7 oktober pas de volgende wedstrijd. Thuis in sporthal de Steupel tegen VCS Dames 1 uit Sassenheim.

Auteur: Marieke van der Hulst