Winst voor selectieteams Waterlanders

Nieuwkoop – De eerste teams van het Nieuwkoopse Waterlanders (volleybal) speelden zaterdag 7 oktober twee thuiswedstrijden en in beide gevallen was er winst.

volley

De heren van Waterlanders kregen het eerste team van Servia op bezoek. “Een lastige ploeg, niet vaak hebben wij van deze mannen gewonnen. Het was op voorhand dus geen zekerheid dat we zouden winnen”, aldus de Nieuwkoopse passer-loper Rolf Karlsson. De eerste set verloren de Nieuwkopers met ruime cijfers. “We hebben ons na een flinke achterstand nog wel goed terug geknokt in de wedstrijd. Daarna lieten wij ons teveel afleiden door randzaken rond de arbitrage en de tegenstander. De concentratie was minder en het spel te rommelig om de set te kunnen winnen”, zo evalueerde Waterlanderscoach Niels de Nijs na afloop.

Veel variatie

De tweede en derde set wist Waterlanders vrij gemakkelijk naar zich toe te trekken. De Nieuwkopers oogden een stuk scherper en wisten de spelers van Servia onder druk te zetten dankzij een reeks goede serviceseries. “De spelverdeling koos voor veel variatie in de aanval, Servia kwam er eigenlijk niet meer aan te pas.”

In de vierde set viel middenaanvaller Tom Verburg aan Nieuwkoopse zijde uitstekend in. “Tom was direct belangrijk met drie aces, een kill block en twee goede middenaanvallen”. Het laatste wedstrijdpunt mocht de twintigjarige middenaanvaller ook nog achter zijn naam noteren.

De aankomende twee weken spelen de heren van Waterlanders geen wedstrijd. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 28 oktober, dan ontvangen zij thuis het Utrechtse Protos.

Dames in de top van de promotieklasse

De dames van Waterlanders wonnen ook hun tweede competitiewedstrijd met 3-1 (25-17, 25-20, 25-16 en 23-25). “Je kon merken dat de aandacht en scherpte enigszins verslapte in de vierde set, we hadden de wedstrijd immers al gewonnen”, zo gaf Waterlanders aanvoerster Petra Siebers na afloop toe. Zaterdag 14 oktober spelen de dames van Waterlanders tegen Zovoc in Zoetermeer hun eerste uitwedstrijd van het seizoen. Na twee gespeelde wedstrijden staan de Nieuwkoopse dames op de vierde plaats en draaien zij dus mee in de top van de promotieklasse.