Winst voor Waterlanders na koude start

Nieuwkoop – De dames van Waterlanders kregen zaterdag 12 november het studententeam uit Delft op bezoek. Stipt om vijf uur waren beide teams na het inlopen, inspelen en inslaan klaar voor het eerste fluitsignaal.

dames-1-seizoen-2016-2017-wb

Helaas was het vervoer van de scheidsrechter op het station in Alphen aan den Rijn gestagneerd. Een speelster van Waterlanders haalde de scheidsrechter op waardoor de wedstrijd vijfentwintig minuten later uiteindelijk van start kon gaan. Waterlanders won met 3-1 (25-21, 23-25, 25-23 en 25-13) van Punch en bestijgt momenteel de middelste plek op de ranglijst van de Promotieklasse C.

Het eerste team van Punch wordt bestempeld als de ‘runner-up’ in de competitie, zij speelden namelijk twee wedstrijden minder in vergelijking tot de overige teams. Het Nieuwkoopse Waterlanders maakte dit seizoen haar debuut in de Promotieklasse en speelt grotendeels in een nieuwe samenstelling.

In het ritme
Nadat de scheidsrechter uiteindelijk arriveerde startten de teams enigszins koud aan de wedstrijd. “Ons motortje kwam langzaam op gang. Meer en meer vonden we ons ritme. Na een korte eindsprint trokken we de eerste set over de streep”, aldus Waterlanders speelster Evry Hendricx. De voorsprong in de tweede set van zes punten wist Waterlanders uiteindelijk niet te behouden. “Prachtige aanvallen en tactische ballen werden helaas afgewisseld met slordige tussenfases. Het werd op het einde nog best spannend, maar helaas vielen beslissende ballen aan onze kant op de vloer.”

Glazen plafond
In de derde set pakte Punch de voorsprong met zes punten, maar toen wist Waterlanders langs zij te komen. In de vierde en laatste set van de wedstrijd had Waterlanders het al snel bekeken. Met de nodige servicedruk en een snelle en krachtige aanval lieten de Nieuwkopers zien waar ze toe in staat waren. “We hebben laten zien dat we goed kunnen meekomen in deze klasse. Ons spelbeeld is helaas nog wat wisselend”, aldus Hendricx. Waterlanders staat momenteel op plek zes op de ranglijst. “Maar we hebben ook plek drie tot vijf in het vizier. Zaak is dan wel om de druk vanuit de aanval wat constanter te laten zijn. En daarmee gaan we dus door ons eigen glazen plafond!”

Stapje terug
De heren van Waterlanders verloren zaterdag 12 november met 1-3 (25-15, 23-25, 25-27 en 20-25) van Aspasia Heren 1. Waterlanders doet door de nederlaag een stapje terug in de strijd om de koppositie in de derde divisie. Met drieëntwintig punten uit zeven wedstrijden staat Waterlanders momenteel op de vierde plaats.

Auteur: Marieke van der Hulst