Winter nadert

Regio – De week begint met een bewolkte en natte dag. De dagen daarna wordt het flink kouder met maxima van slechts 3-6 graden. Dagelijks is kans op enkele winterse buien.

hagel

Maandag (vandaag) wordt een bewolkte en kletsnatte dag. Aan het begin van de ochtend regent het al op veel plaatsen en de regen neemt in de ochtend alleen maar toe. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan zee is de wind stormachtig. Vanmiddag neemt de wind iets in kracht af, maar het blijft onstuimig. Het wordt 8 graden in het oosten tot 10 in het westen. Op veel plaatsen kan over de hele dag in totaal 15-20 mm regen vallen.

‘s Avonds is het al niet veel beter en pas in de nacht naar dinsdag neemt de neerslag in het binnenland af, aan de kust houden we kans op hagel. De minimumtemperatuur ligt tussen 3 en 6 graden.

Dinsdag komen verspreid over het land buien voor. Daarbij is kans op hagel en een klap onweer. Tussendoor zijn er ook korte perioden met zon. Het wordt 7-9 graden. De wind is meest westelijk en matig. Aan de kust staat een vrij krachtige wind.

Woensdag draait de wind naar het noordwesten en wordt het kouder. In de middag is het 5 tot 7 graden. Stapelwolken, zon en enkele buien met hagel wisselen elkaar af.

De dagen daarna is het blijft het wisselvallig met winterse buien. De temperatuur daalt geleidelijk naar 3-5 graden en volgend weekend kan het de temperatuur ’s middags op 2 graden blijven steken. Normaal is het begin december 6-7 graden. Door de lagere temperatuur kunnen we naast hagel ook natte sneeuw verwachten. In de nachten kan het tijdens op klaringen 1-2 graden vriezen en als er dan wat sneeuw valt blijft deze liggen. De kans op regionale gladheid neemt dan toe.

Bron: weeronline