Winters weer op komst

Regio – Dit weekend wisselen zonnige perioden en buien elkaar af. Met 8 tot 10 graden is het een fractie frisser dan vandaag. Na het weekend wordt het nog kouder met in de nachten op uitgebreide schaal vorst.

Vandaag breiden de buien zich weer uit over de rest van het land. Tussendoor laat de zon zich zien. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en draait later op de dag naar het noorden. In het Waddengebied kan deze noordenwind even fors aantrekken. Met een graad of 8 is het al wat frisser dan de afgelopen dagen.

Maandag wordt met een matige tot vrij krachtige noordoostenwind koude lucht aangevoerd. Na een koude nacht met hier en daar een graadje vorst, wordt het in de middag slechts 5 graden in Groningen en Zuid-Limburg tot 8 in Zeeland. Er is beduidend meer bewolking en vooral in de kustprovincies komt een aantal buien voor.

Vanaf dinsdag wordt het nog kouder. De wind blijft een paar dagen uit de (noord)oosthoek waaien. In de nachten gaat het op uitgebreide schaal licht vriezen met temperaturen tussen 0 en -4 graden. Als het goed helder is kan het plaatselijk nog wat kouder worden met -5 of -6 graden. De middagtemperaturen komen uit op 4 graden in het noordoosten en 7 in het zuidwesten. Normaal is het in deze tijd ruim 10 graden. Daarbij worden wolkenvelden afgewisseld door zonnige momenten. Vooral in het westen en noorden valt zo nu en dan een (winterse) bui.

De kans is groot dat het later in de week weer zachter wordt. De kans op neerslag wordt dan ook groter.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en  facebook