Wisselend bewolkt, lokale buien

Regio – Komende dagen is er kans op enkele buien, maar vanaf woensdag is het overwegend droog met later in de week wat vaker zon en 17-19 graden.

wolken3

Vandaag, maandag, zijn er in de ochtend veel wolkenvelden met lokaal wat zon. Vooral aan de westkust en in het zuidwesten komen buien voor. In het midden en noordoosten komen mistbanken voor, die geleidelijk oplossen.

In de middag kunnen verspreid over het land enkele buien ontstaan met kans op een klap onweer. Het wordt gemiddeld 15 graden bij een matige westenwind. In de avond neemt de buiigheid af. Aan de westkust, maar ook in het zuiden kan nog wat neerslag vallen. In het noordoosten komen opklaringen voor en daar kan later op de avond mist ontstaan. De temperatuur daalt naar 6 graden in het noordoosten, 8-9 graden in het midden en 10-12 in het zuidwesten.

Dinsdag zijn er veel wolkenvelden met in het westen en zuiden kans op een bui. In het noordoosten en oosten kan het in de eerste uren van de ochtend mistig zijn. In de middag kunnen verspreid over het land lichte buien ontstaan. Er zijn dan veel stapelwolken met vooral later op de middag ook zon. Op veel plaatsen stijgt de temperatuur naar 16 graden en de westen- tot noordwestenwind is zwak tot matig van kracht.

Woensdag is de kans op een bui veel kleiner en op de meeste plaatsen blijft het dan ook droog. Er zijn zonnige momenten, maar vooral midden op de dag vrij veel stapelwolken. Het wordt 16-17 graden.

De dagen daarna blijft het rustig septemberweer. Het blijft waarschijnlijk droog met stapelwolken en zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar 17 graden aan de noordkust en 18-19 graden in de rest van het land. In het weekend gaat de temperatuur een graadje omlaag.

Bron: weeronline