Wisselend bewolkt met kans op mist

Regio – Vandaag is het in de ochtend grijs en breek in de middag voorzichtig de zon door. Dinsdag is het zonniger en met 2 tot 4 graden wordt het een koude dag. Daarna wordt het geleidelijk zachter met op donderdag en in het weekend perioden met regen.

Vandaag is het in de ochtend op de meeste plaatsen grijs en nevelig. In de loop van de middag breekt op enkele plekken de bewolking en komt de zon even tevoorschijn. Het wordt 6-7 graden en daarbij staat een overwegend zwakke oostenwind.

In de avond breekt op verschillende plaatsen de bewolking en in de nacht daalt de temperatuur op veel plaatsen tot rond of net onder het vriespunt. Vooral in het noorden van het land kan laaghangende bewolking ontstaan en dan ligt de temperatuur rond een enkele graad.

Dinsdag zijn er perioden met zon. Vooral het noorden en noordoosten kunnen te maken hebben met hardnekkige wolkenvelden en dan valt de hoeveelheid zon tegen. De oostenwind voert koude lucht aan en de temperatuur stijgt naar 2 tot 4 graden. Op plaatsen waar het bewolkt blijft ligt de gevoelstemperatuur rond -1.

In de nacht naar woensdag gaat het op uitgebreide schaal vriezen. Op veel plaatsen daalt de temperatuur naar -1 of -2 graden, maar lokaal kan het -4 of -5 worden.

Woensdag begint de dag koud. In de middag wordt het 3 graden in het oosten en 5-6 graden aan de westkust. Vooral in het zuidoosten zijn er perioden met zon. Over het noorden en westen trekken wolkenvelden, maar het blijft waarschijnlijk droog.

Donderdag is er veel bewolking en trekt een gebied met regen over het land. Met 6 tot 8 graden is het iets zachter dan normaal.

Vrijdag is de kans op regen kleiner, maar in het weekend wordt het wisselvallig met vrij veel bewolking en soms zon. Zaterdag wordt het 5 tot 8 graden en tijdens de Kerst stijgt de temperatuur naar 7-10 graden. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen