Wisselvallig en zacht weekend

Regio -Het weekend verloopt wisselvallig, maar het blijft zacht voor de tijd van het jaar.

Vandaag, vrijdag, begint de dag op veel plaatsen bewolkt. In het zuiden en westen zijn er ook enkele opklaringen. De middag verloopt in het hele land vrij zonnig en droog.
Het wordt 11 graden op de Wadden tot 14 in Limburg. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuidoosten. In de loop van de middag neemt de wind wat toe en ‘s avonds raakt het vanuit het zuidwesten bewolkt. De wind draait naar het zuiden en wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig in de kustgebieden. In de nacht naar zaterdag gaat het in het hele land regenen.
De zaterdag begint kletsnat, ‘s middags is er een mix van buien en opklaringen. Het wordt 12 graden in het noorden tot 14 in het zuiden en er waait een stevige wind uit het zuiden tot zuidwesten.
Zondag trekt een nieuw regengebied over het land. Later op de dag wordt het weerbeeld, net als zaterdagmiddag, waarschijnlijk weer een mix van buien en opklaringen. Met maxima van 12 graden op de Wadden tot 15 in Limburg is het zacht voor de tijd van het jaar.
Ook na het weekend blijft het zachte weertype aanhouden.
Bron: weeronline