Wisselvallig, morgen af en toe zon

Regio – Vandaag blijft het droog en schijnt af en toe de zon. Woensdag kan er een beetje regen vallen, maar de dagen daarna is het overwegend droog. Doordat de wind naar het noordoosten draait, daalt de temperatuur later in de week naar 6-8 graden.

Vandaag is het overdag droog met een afwisseling van wolkenvelden en zon. Het (zuid)oosten heeft daarbij wel vrij veel hoge bewolking. Het wordt opnieuw 11 tot 14 graden en daarbij staat een matige zuidenwind. Langs de westkust is de wind (vrij) krachtig.

In de avond neemt de bewolking in het zuidoosten toe en is er kans op een spatje regen.

Woensdag zijn er veel wolkenvelden met zo nu en dan een beetje regen. De wind draait naar het noordoosten en is zwak tot matig van kracht. Het wordt 10 graden in het noorden, 11 in de Randstad en 13 in Limburg.

Donderdag en vrijdag is het overwegend droog met af en toe zon. De wind blijft in de noordoosthoek en daardoor gaat de temperatuur omlaag. Vrijdag is het 6 graden in het noordoosten en 8 in het zuiden en zuidwesten. In de nacht daalt de temperatuur naar 2 tot 5 graden en kan het tijdens heldere perioden vooral aan de grond licht vriezen.

In het weekend is er meer bewolking en kans soms een klein beetje regen vallen. De temperatuur valt een enkele graad hoger uit en de wind blijft in de noordoosthoek. Volgende week draait de wind naar het (zuid)westen en wordt het wisselvalliger.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen