Wisselvallig weekje

Regio – Deze week een wisselvallig, maar wel zacht weerbeeld.

eindelijkmooiweer

Vandaag is het somber met veel bewolking en nevel. Een gebied met regen en motregen trekt oostwaarts over het land. Lokaal kan het flink nat worden. Gedurende de ochtend wordt het in het westen droger en later in de middag valt ook in het oosten nauwelijks meer regen. De maximumtemperatuur komt uit tussen 4 graden in het noorden en 8 in het zuiden.

In de ochtend staat er een overwegend matig zuiden- tot zuidoostelijke wind. Aan de Zeeuwse kust waait het aan het begin van de ochtend vrij krachtig. Gedurende de ochtend neemt de wind af en draait vervolgens naar het noordwesten. Eind van de middag staat er een matige, op de Wadden vrij krachtige, noordwestenwind.

Vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen droog. Naast bewolkte perioden zijn er ook momenten dat het opklaart. Lokaal kan een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 1 of 2 graden onder de bewolking en -1 graad waar het opklaart. Plaatselijk kunnen wegen glad worden omdat natte weggedeelten bevriezen. 

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog en kan vooral in het westen en zuiden soms de zon doorbreken. De temperatuur komt uit tussen 3 graden in het oosten van Groningen en 6 aan de Zeeuwse kust. Overdag staat er weinig wind.

‘s Avonds blijft het overwegend droog, maar neemt de bewolking vanuit het zuidwesten langzaam toe. Aan zee waait het matig tot vrij krachtig uit het zuidoosten en in het binnenland is de wind zwak tot matig. Later in de nacht kan in het zuidwesten wat regen vallen. In het noordoosten ligt de minimumtemperatuur rondom het vriespunt, terwijl het in Zeeland niet kouder wordt dan een graad of 4.

Woensdag wordt het 6 graden in het noorden en lokaal 11 graden in het zuiden. In de ochtend kan in het noordoosten mogelijk de zon nog even te zien zijn, maar vanuit het zuidwesten breidt de bewolking zich uit. Soms valt er regen en er komt een matige, op de Wadden vrij krachtige, zuidoostenwind te staan.

Donderdag is het overdag op de meeste plaatsen droog. Er is vrij veel bewolking, maar vooral in de middag kan soms de zon doorbreken. Met temperaturen tussen 9 graden in de Kop van Noord-Holland en 13 in Limburg is het voor begin februari veel zachter dan normaal. In de ochtend staat er weinig wind, maar later op de dag wordt de zuidoostenwind matig boven land tot vrij krachtig aan zee.

Vrijdag valt er soms een beetje regen en de zon krijgen we niet of nauwelijks te zien. Met 9-13 graden blijft het zacht en er staat een matige zuidenwind.

Vanaf het weekend kan het behoorlijk waaien en valt regelmatig regen. Het wordt overdag 8 tot 10 graden en in de nachten 3-6. 

Bron weeronline.nl