Wisselvalligheid en regen

Regio – Vandaag  is het wisselvallig weer, maar zondag is het zonniger en warmer. In het zuiden kan het ruim 20 graden worden!

Vandaag is het in de ochtend grijs en zijn er perioden met regen. In de middag trekt de neerslag langzaam noordwaarts en later in de middag wordt het in het zuiden droog met nog wat zon. In het midden van het land breekt de bewolking pas in de avond en in het noorden wordt het mogelijk pas in de loop van de avond droog.

Door een zachte zuidwestenwind kan het in het zuiden 15-16 graden worden. In de centrale delen wordt het een graad of 14 en in het noordoosten liggen de maxima rond 11 graden bij een zuidoostenwind.

Zondag is het beduidend beter weer. Het wordt niet alleen zonniger, maar de temperatuur is met 15-16 graden in het noorden en 17-20 graden in het midden en zuiden een stuk aangenamer. Daarbij staat een matige zuidenwind. Overdag is het waarschijnlijk overal droog, in de avond neemt in het westen de kans op een beetje regen toe.

De dagen daarna trekken van tijd tot tijd buien over het land en zo nu en dan is er ook zon. Aan het begin van de week is het een graad of 16, maar later in de week gaat de middagtemperatuur geleidelijk omlaag.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.

regenachtigedagen