WSVL vaart twee wedstrijden

Langeraar – Bij de watersportvereniging Langeraar (WSVL) werden zondag 6 augustus twee zeilwedstrijden afgewerkt.

15e zondag 6 aug (48)

Zondag 6 augustus was het goed zeilweer

Zondag werd de inhaalwedstrijd gevaren voor de van Kints trofee en als geplande wedstrijd de befaamde Koelemanwedstrijd. De inhaalwedstrijd was de wedstrijd die op Hemelvaartsdag werd afgelast door gebrek aan wind. Zondag was het 20 graden, half bewolkt en windkracht west 3, een perfect zeilweertje.
Om 12 uur lagen er 10 boten geduldig te wachten tot zij eindelijk de startlijn mochten passeren.  Er werd voor de van Kints trofee een Olympische baan gezeild. Als de eerste boot  binnen een half uur gefinisht zou zijn zouden er 2 rondes gevaren worden.  Door het ideale zeilweer verliep de wedstrijd rustig.
Uitslag Van Kints trofee
1. Gerard en Jettie vd Hoorn
2. Albert Meyer
3. Andre Nieuwenhuize
4. Jasper Koeleman
5. Peter Koeleman
6. Peter Sanders en Flip Beekman
7. Joost van Leeuwen
8. Hans Koeleman en Thijs Reatsch
9. Martien en Esther Ubink
10. Ben en Linda Fransen

Koelman wedstrijd
Iedereen was benieuwd wat het middagprogramma te weeg zou brengen. De Koelemanwedstrijd staat bekend om een ludiek element in de wedstrijd. Er was een aangepaste wedstrijdbaan uitgelegd, waardoor er een mooie uitdagende wedstrijd gevaren werd. De bedoeling was om ook een soort Olympische baan te varen maar
dan een beetje aangepast, waardoor de driehoeken meer lange lussen werden. Dit leverde een mooi wedstrijdelement op met een verrassende uitslag.
De koelemannen deden hun naam wel eer aan door ludieke prijzen te verzorgen. Deze bestonden uit ingemaakte tomatenpuree voor de nummer laatst, omdat de laatste ingemaakt was. De tweede prijs bestond uit een pot tafelzuur, omdat het toch wel zuur is dat je nét niet gewonnen had. De winnaar mocht zijn eigen prijs samenstellen en d.m.v.zelf appelmoes in te maken in een weckpot. Al met al was het een geslaagde zeildag.
De eerstvolgende zeilwedstrijd is een avondwedstrijd op vrijdag 1 september om 20:00 uur.
Uitslag Koelemanwedstrijd
1. Joost van Leeuwen
2. Gerard en Jettie vd Hoorn
3. Peter Sanders en Flip Beekman
4. Hans Koeleman en Thijs Reatsch
5. Peter Koeleman
6. Albert Meyer
7. Jasper Koeleman
8. Andre Nieuwenhuize
9. Ben en Linda Fransen
10. Martien en Esther Ubink