Zacht voorjaarsweekje

Regio – Vandaag is de start wat grijs, maar later toch weer wat zon. Het blijft voorlopig vrij zacht.

Vandaag, maandag, vooral in het westen en noorden grijs met mist en lage bewolking. In het oosten en zuiden start de dag zonnig en dat zonnetje bereikt ons pas later op de dag. Er waait een matige noordoostenwind. Aan de noordkust is de wind (vrij) krachtig. De maximumtemperatuur varieert tussen de 15-18 graden. In de avond nog kans op een buitje, maar de nacht naar dinsdag verloopt zacht met minima van 7-10 graden.

Dinsdag heeft een lagedrukgebied, met kern ten zuidwesten van ons land, veel invloed op het weer. Het gevolg is een enkele buien die van zuidoost naar noordwest over het land trekken. Tussendoor zien we af en toe de zon en wordt het 15-20 graden met de laagste temperaturen op de Wadden en de hoogste maxima in het oosten. De wind is oostelijk en zwak of matig, aan de noordkust vrij krachtig.

Woensdag is er een mix van zon, stapelwolken en een enkele bui. Met 14 graden in het noordwesten tot 20 in het oosten en zuiden is het behoorlijk warm voor half april. Normaal ligt de middagtemperatuur op 12-13 graden.

Ook daarna houdt het relatief warme lenteweer aan. Daarbij is donderdag en vrijdag nog kans op een bui, maar neemt volgend weekend de neerslagkans af.

De temperatuurverwachting wordt vanaf komende zaterdag wat onzeker. Het kan iets koeler worden met maxima van 12-17 graden, maar het zou ook zomaar kunnen dat het volgend weekend landinwaarts opnieuw ruim 20 graden wordt.

Bron: weeronline