Zacht weer

Nieuwkoop – We gaan naar een zacht weekend toe. Een beetje regen, een beetje wind, van alles wat, behalve echt winter. Misschien volgende week?

Vandaag, vrijdag 3 februari, verlaat de neerslagzone al vroeg het noordoosten van het land. De zon schijnt af en toe, maar er ontstaan ook velden laaghangende bewolking. Uit deze bewolking kan lokaal lichte regen of motregen vallen. Vooral het westen en zuiden maken kans op zonnige perioden. Het wordt opnieuw zeer zacht met maxima van 9 graden in het Waddengebied tot 12 in het zuiden en er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind. Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag gaat het harder waaien. Ook trekt een zone met lichte regen van zuid naar noord over het land. Aan zee komt een krachtige tot harde zuidenwind te staan, windkracht 6-7.

Zaterdag begint de dag droog met zonnige momenten. Eind van de ochtend en in de middag breidt een regengebied vanuit het zuiden uit over het land. Het noordoosten krijgt mogelijk pas tegen de avond met de regen te maken. Er staat een vrij stevige zuidelijke wind, maar de kans op zware windstoten is vooralsnog klein. 

De middagtemperatuur komt zaterdag uit rond 8 graden. Daarmee is het minder zacht dan de voorgaande dagen. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag klaart het op en neemt de wind af. Hierdoor kan het afkoelen tot dicht bij het vriespunt en is kans op gladheid door bevriezing.

De neerslagverwachting voor zondag is onzeker. Regenzones zijn aanwezig in onze omgeving, maar het is nog niet duidelijk of ze overdag over ons land zullen trekken. Het wordt 6 à 7 graden.

Na het weekend blijf het nog enkele dagen wisselvallig bij middagtemperaturen rond een grZacht weeraad of 7. Tijdens de nachtelijke opklaringen koelt het regionaal af tot rond het vriespunt en is er kans op gladheid.

In de tweede helft van volgende week neemt de kans op droger, zonniger en kouder weer toe. Daarbij daalt de middagtemperatuur naar een graad of 3 en is er in de nachten sprake van vorst op uitgebreide schaal.

Bron weeronline.nl