Zacht(jes) richting Kerst

Regio – Vandaag een paar buien, dinsdag en woensdag vrijwel overal droog en een oplopende temperatuur. Westenwind en misschien wel 10 graden.

kerststukje

Vandaag, maandag, zien we vrij veel bewolking en af en toe zonneschijn. Ook trekken een paar buien van noord naar zuid over het land. Er waait een matige, aan zee (vrij) krachtige noordwestenwind en het 6 graden in Zuid-Limburg tot 9 graden vlak aan zee. Hiermee is het iets warmer dan normaal in deze tijd van het jaar. In de loop van de middag neemt de wind wat in kracht af.

Dinsdag blijft het op veel plaatsen droog. De dag start grijs met nevel, mist of lage bewolking. Plaatselijk breekt de zon door, maar in grote delen van het land kan het grijs blijven. Koud is het niet: de maxima liggen rond 7 graden en er waait een zwakke wind uit westelijke richtingen.

Ook woensdag is het grijs en op veel plaatsen droog. Met 8-10 graden is het aan de zachte kant. De normale maximumtemperatuur voor eind december ligt op 5-6 graden. Er waait een matige zuidwestenwind.

De rest van de week blijft het behoorlijk zacht met maxima van 7-10 graden. Af en toe valt wat regen en de zon zien we slechts sporadisch. De wind zit voorlopig in de westhoek.

Richting Kerst neemt de onzekerheid in de weersverwachting wat toe. Echt winters lijkt het niet te worden, al is een bui met wat winterse neerslag tijdens Kerst nog zeker niet uitgesloten. Verder is er op lange termijn een grote kans op neerslag en is er ook kans op veel wind.

Bron: weeronline