Zaterdag Torenschuddersfeest

Nieuwkoop – Het 17e Torenschuddersfeest wordt zaterdag 9 september gevierd. Traditioneel met markt, muziek, De Stofwolk, verlichte botenshow en vuurwerk.

torenschuttersfeest

Bromfietsclub De Stofwolk is zaterdag ook van de partij

Het Torenschuddersfeest is een eerbetoon aan de Nieuwkoopse vrijwilliger begint al om 09.00 uur met een kunst- en curiosamarkt in de Dorpsstraat. Verder is er muziek vanuit de muziektent op het Reghthuysplein en laat Bromfietsclub de Stofwolk op de parkeerplaats aan de Achterweg weer zien welke oldtimers ze in huis hebben.

Rond de klok van 14.00 uur wordt het even wat rustiger in het dorp, omdat iedereen die een vaartuig heeft dan bezig is met het versieren en verlichten van zijn roeiboot, kano, jacht of zelfs vrachtschuit. Het maakt allemaal niet uit wat het is, als het maar goed zichtbaar verlicht is! Voor de mooist verlichte vaartuigen zijn er ook prijzen te winnen: 3 in de categorie kleine boten en 3 in de categorie grote boten. We verzamelen om 19.00 uur op de Noordeinderplas, bij Jachthaven  Plaszicht en sluiten rond 21.00 uur het feest af met een daverend vuurwerk vanaf een ponton in de Nieuwkoopse Plassen.