Zaterdagteams hebben iets goed te maken

Ter Aar – Onze tweede klasser TAVV en de zaterdag derde klassers Zevenhoven en Nieuwkoop hebben nog iets goede maken.

Voorbeschouwing TAVV-SVZ-SVN verkleind

TAVV speelde verleden week een uur lang fantastisch, maar ging in de slotfase tegen het sterke CJVV geheel onnodig onderuit. Een half uur voor tijd leidde de ploeg nog met 1-0, in een krankzinnige slotfase werd het 3-4.  Een domper van jewelste, maar het is niet anders.

Zaterdag komt er met Almere weer een sterke tegenstander op visite, een mooie gelegenheid om het blazoen weer op te poetsen. Dat moet ook wel want een nieuwe nederlaag, zo pril in het seizoen, is ronduit vervelend, men loopt gelijk achter de feiten aan. We gaan uit van winst, ook al beseffen we heel goed dat dit geen eenvoudige opgave gaat worden.

Zevenhoven verloor haar thuisduel nipt van Zwammerdam, in de slotfase benutte aanvoerder Lars Kremer een terecht toegekende strafschop en duwde daarmee Zevenhoven verder naar  beneden: 0-1. Voor de rust creëerde Zevenhoven een viertal kansen, Zwammerdam een stuk of drie.

Na de rust was het Zwammerdam dat veel meer doelkansen kreeg, op basis daarvan was de zege een verdiende te noemen.  Coach Marcel Valk kent twee problemen, zijn spitsen scoren moeilijk en zijn verdediging geeft (te) veel weg. Het doelsaldo spreekt boekdelen: 0-5. Zaterdag zijn er tegen Siveo ’60 winstkansen omdat die ploeg dezelfde problemen kent. 0-0 of 1-1 zou dan ook een logische score zijn, Valk kennende wil hij meer!

Nieuwkoop verloor ook, na een uur spelen leidde het tegen het Boskoopse Floreant met 1-0 en liet men een drietal fraaie kansen onbenut om haar tegenstander op de knieën te dwingen.  Dat brak de ploeg lelijk op, Floreant scoorde in de laatste 20 minuten twee keer en daarmee was de nederlaag een feit: 1-2.

Zaterdag komt Schoonhoven op visite en daar was meer van verwacht, dan de onderste plaats die het nu bekleed. Maar wat niet is kan nog komen, zeker gezien het feit dat Nieuwkoop nogal wat personele problemen kent. Sander van den Helder is op vakantie, vorige week miste men drie verdedigers, Joris Verwey, Jos v.d. Hoorn en Harm Schilperoort.  Of deze drie zaterdag al de bak kunnen is nog ongewis, evenals het meedoen van Jeffrey van Lith. Gelukkig heeft het duo Koos van Zoest en Huib Prijs een brede selectie, benieuwd hoe het af gaat lopen!

Auteur: Adrie van Lith