Ze hebben raar gestemd In Raarmeer

Tegen de landelijke trend in hebben de lokale partijen in Raarmeer niet gewonnen. Ze zijn gelijk gebleven en de lokale afdelingen van de landelijke partijen hebben onderling wat geschoven.

Maar misschien zijn onze lokale partijen al te veel gevestigd en is het ook “establishment” geworden. Ze vonden hun oorsprong al in de oude gemeenten van voor de fusie. Een voorzichtige conclusie zou kunnen zijn dat het tijd wordt voor een verandering. Maak van Natuurlijk Nieuwkoop gewoon Groen Links en doop SBN om in Leefbaar Nieuwkoop.

Misschien had Raarmeer bij de verkiezingen ook een eigen referendum moeten houden bijvoorbeeld over die supermarkten bij Intratuin of over Toerisme.
Een raadgevend referendum is toch wel handig, als je het op het juiste moment doet. Bijvoorbeeld de Raad houdt eerst een informatieve raadsvergadering. Alle info wordt op een site gezet en geïnteresseerde burgers kunnen dan op die informatie reageren en dat vormt ook inbreng voor de meningsvormende raad.

Aapje draagt dit idee over aan de lokale D66 afdeling (nu D22?), misschien kunnen ze op die manier er weer bovenop komen.

Er was trouwens weinig bijval om in Raarmeer een PvdD op te richten, die dieren zijn gewoon te stom om zich te verenigen. Rekel en Aapje blijven scherp, dus nieuwe raadsleden en wethouders: wees gewaarschuwd!

Aapje